Magazin

Astrologija – Pogledajte šta vam je zapisano u zvijezdama po starom narodnom horoskopu

Napisao admin

"Narodni viječiti kalendar" je knjiga koju je imala gotovo svaka kuća. U njemu su se mogla naći raznorazna tumačenja, od proricanja sudbine, pa do gatalica za plodnu i berićetnu godinu.


Horoskop (Foto: cure.ba)

Ono što skoro već 200 godina privlači pozornost je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kom su se horoskopski znaci izjednačavali sa mjesecom u kojem su rođeni.
 
Januar (ili Vodenjak)
Tko se pod ovim znakom rodi bit će mnogo govorljiv, dosjetljiv, nepostojanog mišljenja, tojest, jedno govori a drugo misli, Iskren je i prostodušan, mnogo pije i za čas se razgnjevi i plane. Kad se opije, zanesen je i fantast, grli i ljubi svakog i drugima za šalu služi. Belegu rođenja imaće na prsima, ramenu, noktima ili lopaticama. Sudbina bića njegovoga jeste mjesec siječanj, u kome mjesecu bit će mu dani sretni i uspješni.
Sudbina dobitka njegovoga je veljača u kome će njegov trud s dobitkom biti naplaćen, a osobito imaće sreće u trgovini s vodom skopčanoj. U lipnju bit će opasno bolestan, no opet će ozdraviti. U srpnju dogodit se da se oženi, koje ako tada učini, bit će ljubljen od svoje supruge. Nego vrlo mlad Zenica se i prva žena umrijet će mu, a nakon 30 godina tek će dobro poživjeti u svakom zadovoljstvu. Bolove će imati u žilama, koljenima i glavi. Smrt mu predstoji od vode i zato mu se treba čuvati od kupanja, a ako se od toga uzčuva, umrijet će prirodnom smrću, i to ako preživi 25. godinu doživjet 70. Sudbina smrti mu je avgustu.
Ako se rodi djevojka u ovome znaku, bit će žena lijepa, plosnatog i plavog lika, lakoma je i tvrdica i voli dugo spavati. Postavši udovicom s drugim mužem dobro će živjeti. Vasceli dan larma i čavrlja za malenkosti, njojzi ništa nije po volji i lako postane nadžak-baba, a susjedi osjete njen “kratak” jezik. U veljači da ne jede petlovo meso. Bolovacu od glavobolje i groznice. Preinačenje života imaće u 3, 16. i 26. godini i ako ove godine preživjeti prije 76. neće umrijeti.
 
Februar (ili Ribe)
Koji se pod ovim znakom rodi, bit će srednjeg rasta, nosa plosnata, debelih usana, tijelom težak i kratkog vrata. Biće gord i pijanica a ako se baci na knjige bit će viđen i čestit. Sa svojim znanostima hvalit se. Putovaće po stranim predjelima i mnoga nasljedstva od stranaca dobiće. Obogatit se i postaće dobar gazda, a sirotinju gledat i pazit će, i svakom gostoljubiv biće. Posečen po glavi biće, a biljegu rođenja imaće na obrazu, ruci ili glavi. Biće dobar lovac. Od groma će propatiti, oronuće od željeza, a zmija će ga napasti no neće ga ujesti. U veljači sve će mu za rukom polaziti i puno napretka imati. U studenom će biti bolestan, ali će ozdraviti. Nameriće se na ženu koja ima muža, zbog nje će u svijet poći, ali će se natrag vratiti. Žena će mu umrijeti i drugu će uzeti. Bolovacu od nogu, zuba i očiju. Život njegov se dijeli u više odsjeka, ali dva su najvažnija i to: ako preživi 9. i 28. godinu živeće sve do 90.Sudbina njegove smrti je mjesec prosinac i neka se čuva tada.
Djevojka ako se rodi u ovome znaku, bit će krasnog lika, Bolovacu od nogu u mladosti, bit će žena pametna, svima ljupka a tuđinima dobra, u licu smeđa, rumena obraza, stasita, obrva lijepih, Bolovacu u 3. i 5. godini i ako ove preživi, onda će mnogo živjeti. Od nečista duha propatiće, od zime da se čuva a imaće od željeza znak na glavi ili ustima. Dobro će poživjeti i mnogi će je hvaliti. Dobru djecu imaće, ali će je jedno ražalostiti. Druge izmjene imaće u 10,15, 25. i 30. godini i ako preživi ove godine, poživeće 81 godinu. Bolovacu od glave.
 
Mart(ili Ovan)
Tko se rodi pod ovim znakom biće slabokrvan, za posao dobar i vjeran sluga, kratkih obraza i velikih usta, premudar, pošten, duha junačkoga i za nikakav strah neće znati. Srdit je i ljutit, no sve to ga brzo prođe, ali kada se ponovno naljuti za štogod, žile mu na čelu nabreknu. Biće bogat i pošten no ne za dugo, a po nekom vremenu će opet čast i bogatstvo zaslužiti. No budući da će više puta štetovati, toga radi neće biti vrlo bogat a ni siromah. Zbog znanosti poštiva i do velike slave dospijeće, putovat po raznim zemljama, ali da se čuva od nevaljalog društva. Staro drvo ranica ga i oronuće. U martu imaće sreće u svemu a osobito na vodi. Živeće duže od svoje braće i svojih roditelja. Sa prvom zenom neće biti dugo a sa drugom imaće mnogo poroda i svakom srećom biće obdaren. U avgustu predstoji mu bolest i šteta sa svake strane.U rujnu i studenom bogatstvo i svaka dobit. U siječnju dobar uspjeh, u svibnju svaka šteta i nesreća. Znak rođenja imace na glavi ili na butini i voljet će mnogo svoju ženu. Sreća mu se ukazuje na istočnim stranama a život mu se dijeli u dva odsjeka, to jest: ako preživi 22. doživjet 69. Sudbina smrti njegove jeste mjesec listopad, a uzrok smrti nekakva crnoća zuba. U istom mjesecu treba mu se čuvati od najmanjih voda a isto tako i od uzvišenijih mjesta. Bolovacu od kostiju i žila. Žensko rođeno u ovome znaku biće lica nježnog, očiju smeđih, svakome dopadljiva i naravi blage, samo će u mladosti bolešljiva biti. Ako preživi šestu godinu živeće dugo, bit će čestita i poštena domaćica, čuvarna i razumna zbog čega će u žalost pasti. Kozje meso da ne upotrebljava, padat će pokatkad u bedu, Bolovacu u koljenima i srcu, a ako preživi 12, 15. i 36. godinu, doživjet duboku starost. Belege će imati na ramenu i prsima. Bolovacu od srca, koljena i zuba.
 
April (ili Bik)
Muško dijete rođeno ovoga znaka bit će ruse kose, čela zalizana, usana zavraćenih, stidljiv, visoke znanosti dostignuće, au svakom poslu vrijedan i dobronamjeran. Biće krasnorečivi, no pri svem tom ipak poštovan će biti od ostalog svijeta. Imaće strašan pogled i opaljeno lice. Voleće igre i svaku drugu razuzdanost. Na očima ili ramenu imaće znak koga s rođenjem dobiva. Voli rat i vojevanje, ali se od toga da i odvratiti, dobre je duše i duha, voli pjesmu i svirku i tajne će dobro čuvati. Nikoga za savjet neće pitati, a neće slušati ni one koji ga dobronamjerno savjetuju. Biće veliki ženskaroš ali ipak kod lijepog pola imaće malo sreće, jer u ponašalju prema njemu iz pretjerane učtivosti plašljiv je. U travnju ima sreću i dobitak. U svibnju njegov posao ima puno uspjeha. Biće vrlo protivan svakoj pa i najmanjoj nepravdi. Ako se rodi noću, bit će bogat a ako danju, bit će siromašan, dobra djela će činiti a malo će dobročinstva primati. Putovaće po tuđim zemljama iu zimsko doba dopašće bijede, ali će se ipak s pravdom izbaviti. Da se čuva od rđava društva, jer može čak i smrtne bolesti od njih zaraditi. U januaru i februaru može s uspjehom trgovati. Preživjet svoje roditelje, imaće poroda i to najviše žensku djecu. Život mu se dijeli u dva odsjeka, to jest ako preživi 8. to će onda preživjeti i 58. godinu. Sa plavim ljudima nikakva prijateljstva neće imati niti će ih trpjeti. Bolovacu od glave i očiju. Sudbina smrti njegove je mjesec studeni. Djevojka ako se rodi u ovome znaku imaće ista preinačenja života kao i muški rođeni u Biku. Biće plosnatog lica, vesela pogleda, puna glasa, razgovorni, Bolovacu od glave i crijeva. Duhom biće mučena, od vatre će se uplašiti, znak će imati na grudima i glavi. Malo govori, zaljubljena je, ali to je kao ono “Tija voda duboka je”. Riječ svoju vjerno drži. Bolovacu od glave i trbuha.
 
Maj (ili Blizanci)
Onaj tko se pod ovim znakom rodi bit će lijep, čista lika, hitar, oštra pogleda, sklon ka znanostima i dospijeće do velike mudrosti, pa zbog čega može se i na veliki stupanj slave popeti. Biće pametan, milostiv i sažaljiv, obdaren sa velikim duhom, te će mu njegovi drugovi zavidjeti. Novce će lako i brzo zarađivati, ali neće ih znati cijeniti i zbog toga će imati nevolja. Po licu sudeći, bit će miran, niskog uzrasta i slobodouman, no, kada se naljuti, mnogo govori. Biće upoznat s velikim ljudima. Znak rođenja imaće na glavi ili na noktima. Često će davati povoda svađi, au sredini svoga stoljeća iznenada će se obogatiti. U rujnu će se oženiti i supruga će mu roditi blizanke. U listopadu mu predstoji nemoć i slabost. U studenom oženiće se po drugi put i svaka radnja i posao ispašće mu po njegovoj želji. Život mu se dijeli u dva odsjeka i to ako preživi 24. godinu doživjet 70. U travnju imaće svake neugodnosti i štetu sa svake strane. Sudbina smrti njegove pada u mjesecu prosincu. Bolovacu od trbuha i prsiju.
Kći pod gore navedenim nebeskim znakom lijepe je i blage prirode, lijepog i pravilnog uzrasta, ali ne baš velika, nije brbljiva, ne govori čovjeku iza leđa, nego ovakom otvoreno u brk kaže šta hoće i šta o njemu misli, koje se svojstvo vrlo rijetko nalazi kod žena. Biće u mladosti punokrvna, a kasnije će je boljeti glava i imaće posla sa sudom. Čuvarna je i redna, u kupovanju i prodavanju je sretne ruke, varati ona ne zna, ljubi od sveg srca i osobito je vjerna. Po tuđim zemljama putovat, ali će se natrag vratiti. U mjesecu svibnju da ne jede meso goveđe, zečje, poriluk i pijetlovu glavu. Životna preinačenja imaće kao i muški rođeni ovoga mjeseca. Belegu će imati na ruci, nozi i bedrima. Bolovacu od glave.
 
Juni (ili Rak)
Ko se u ovome znaku rodi, bit će razuman, voljet će da se lijepo i čisto nosi, za nauke neće mariti. Imaće potpuno i lijepo tijelo, biće bijel i nježan. Sreće biće nepostojane, na jelo i piće neće mnogo držati, a za laži i prevare ne daje ni pet para. Znak rođenja imaće pod pojasom a isto tako i ranu od psa. Voli biti hvaljen i čašćavan, pomalo je lakouman, ali je zato veliki pobornik istine i prijatelj umjerenosti. Sudbina njegovog bića jeste mjesec lipanj kada će mu svaka radnja biti uspješna. Dopašće zla no će se izbaviti. Sa znojem lica svoga obogatit se neka se čuva zmije. Djeca će mu biti samovoljna a žena džandrljiva i nevjerna. Nadživeće svoju ženu, a ženska djeca će ga razveseliti pod stare dane. Imaće sreće u trgovini iu lovu. Život mu se dijeli u dva odsjeka, ako preživi 32. doživjet 66. godinu. Sudbina smrti njegove jeste maj, a uzrok smrti nekakav otok u koljenima. Bolovacu od šuljeva, zuba, ruku i nogu.
Djevojka koja se rodi u znaku Raka, bit će lijepa, tanka, graorastih očiju, gostoljubiva, Bolovacu od očiju. Dobre je volje, ima veselo srce i narav, voli pjesmu i svirku i sama rado pjeva. Laka je na hodu iu jelu a brza na poslu. Uzrast i oblik krasit je do duboke starosti. Sve gleda s ljubaznošću, ai kada je progone, ne traži nikakve osvete, već želi da svojom blagošću dovede sve u red. Ostaće u mladosti za mužem žalosna iu drugog Zaljubicu se. Za djecom žalit, u kući svojoj će umrijeti. Preinačenja života imaće u 1,4, 18. i 50. godini, koje ako preživi živjet će do 85 godina. Bolovacu od glavobolje i groznice.
 
Juli (ili Lav)
Pod ovim znakom rođen biće sklon dobrim djelima, junačan, razuman, trudoljubiv, ljubiće istinu i pravdu i kod velike gospode biće omiljen. I uopće od svih ljudi poštiva i to osobito od stranih (više), nego li od vlastitih prijatelja. Od ljepšeg spola bit će osobito ljubljen i zbog toga sretan, u ljubavi uživat. Biće dobronamjeran, dugih obraza i držaće mnogo do svoje časti, imaće povelike zube, a tjelesnog uzrasta biće pravilnog. Znak rođenja imaće na grudima ili na jednoj strani tijela. Vlast će dobiti, ali će se i svoje kuće zaželjeti. Beda će ga snaći no izbavit se, pa će onda u miru proživjeti. Biće bogat i ljubazan starješina. Ljutina mu brzo dođe, ali se odmah i odljuti. U srpnju imaće veliku sreću au kolovozu njegova radnja imaće uspjeha i dobro će se sa svojim ortacima slagati. Voleće mnogo svoju braću, a imaće djecu srditi kao što je i on sam. Sa svojom djecom malo će radosti dočekati i uživati. U drugoj polovici života postat će bogat. Život mu se dijeli u dva odsjeka: ako preživi 31. to će preživjeti i 76. godinu. Bolovacu od glave i pleća.
Djevojka rođena u ovome dobu biće pametna, blaga, stasita. Obdarena ljepotom i zna lijepo govoriti. Žestoke naravi biće, no prema tuđima ljubazna. Pri porođaju mučiće se, dobru sreću imaće. Noću vode da ne pije, od groma da se čuva, niti pod za svakvim drvetom stajati kad traje grmljavina. Rodiće sina i kćer zbog koje će imati nekakve neugodnosti. Od ljudi će imati mnoga poštovanja i svi će joj odobravati, jednom riječju nitko joj neće moći biti neprijatelj. Zbog neke bijede nastradaće u 15. godini, no izbavit se. Bolovacu od očiju, zuba i pleća. Preinačenje života imaće u 11, 19. i 23. godini, što ako preživi 0,80 godina dočekat. Bolovacu od glave i zuba.
 
Avgust (ili Djevica)
Onaj ko se u ovome mjesecu rodi bit će milostiv, dobre volje, lako će učiti i imaće sklonosti prema znanostima i umjetnosti. Treba da se čuva od velikih ljudi i da se s takvima ne druži. Govorljiv biće, a znak rođenja imaće na licu, koljenu ili na prsima. Imaće nasmijano lice i biće nepostojanih misli. Nek se čuva vode. Noge će ukvariti, s konja pašće iu glavu će se ubiti (udariti). Od željeza će imati ranu. Za ženom će otići i kuću steći, djece će dosta imati. Za svoju čast i život dosta polaže. Biće ljubljen od stranih i starih ljudi, ali od svojih rođenih biće omrznut. Zna biti i zavidljiv a i ljute naravi. Mnogo će iskati a malo davati. Najveća sreća mu je u lipnju, ali će to netko drugi prisvojiti. Sreća i dobitak pratiće ga po nekad iu kolovozu. U srpnju da se uzdrži od ženidbe. Ako preživi 40 dočekaće duboku starost. Bolovacu od očiju i zuba.
Djevojka koja se rodi u gore opredeljeno vrijeme prve godine Bolovacu, biće vedrog i bijelog lica i kose, stasita, mnogi će je prositi. Radovaće se tuđem uspjehu, sa visine će padati, Bolovacu od čela, zvijer će je ugristi, nogu će uganuti i od svih bijede izbavit se. Koliko dobra bude uživala, toliko će i zlu biti podložna. Po nekad pada u gnjev i plač i zbog toga pati od glavobolje. Znak rođenja imaće na srcu, prsima ili vratu. Udaće se dobro i imaće mušku djecu, ali će je jedno dijete razalostiti.Svako će za nju reći da je srecna. Preinačenje života imaće u 1,5, 28, 37. i 40. godini što sve ako preživi duboku starost će dočekati. U onaj dan u koji se rodila u taj će se i razboljeti. Sudbina smrti je mjesec siječanj. Bolovacu od groznice i glavobolje.
 
Septembar (ili Vaga)
Tko se pod ovim znakom rodi biće lijepe pojave i držaće se pravde i istine. Znak rođenja imaće na ruci ili licu. Biće ljute naravi, no ljutnja će ga ostaviti. Imaće veliki nos a uzrasta srednjeg. Odijelom rastresti se, bit će ženskar, putovat ludo u tuđe zemlje, no umrijet će u svojoj otadžbini. Od vode će propatiti. Promučiće se zbog neke prijevare. Imaće biljegu drvetom dobivenu. U rujnu svaki posao bit će mu uspješan, au listopadu velika sreća i napredak, no najveća sreća pratiće ga u srpnju. Obogatit se u zrelim godinama. Biće jogunast i neće lako od svojih planova odustajati. Razumije se u sve poslove, a kada on govori, svi ga slušaju. Prva žena će ga ožalostiti a druga obradovati. Imaće više ženske djece, a svoje roditelje nadživeće. U starosti će se obogatiti, ali će od djece svoje pretrpjeti veliku žalost. Ako preživi 44 -. i 60. godinu, živjet će dosta dugo. Sudbina smrti mu je decembar. Bolove će imati u prsima i leđima.
Djevojka koja se rodi u ovo doba bit će široka obraza, u trećoj godini pretrpjet bolove, imaće mnogo prosioca, biće blijeda lica, govorljiva i brbljiva pa ipak rado slušana. U jednog mladića Zaljubicu se i ako ga uzme, putovat s njim po stranim zemljama. Plasice se u snu, radiće na svoju volju, to jest nikoga neće slušati, od zle žene biće napadnuta, noću da ne švrlja, Bolovacu u plećima, glavi i prsima. Muškima je vrlo naklonjena i zbog toga je susjedi ogovaraju. Ipak lako ne otkriva svoju ljubav, nego je u tajnosti čuva. U bračnom životu bit će vrlo sretna, ai ovako neće je neka velika nesreća napasti. Mirno će poživjeti i još mlada će izroditi djecu. Bolove će imati u prsima i glavi. Od zlih ljudi savjete da ne prima niti da se s njima druži. Znak rođenja imaće na prsima i licu. Preinačenje života predstoji joj u 3,7, 17. i 40, što sve ako preživi, živjet će i 100 godina. Bolove će imati u prsima i glavi.
 
Oktobar (ili Škorpion)
Sin koji se rodi pod nebeskim znakom Škorpije može lako se oda bludnim stvarima ako od svojih roditelja ne bude pravilno odgojen. Zle je i opake naravi, voli novac i sklon je lažima i prijevarama. No pored svih tih svojih nedostataka biće sklon ka dobrim djelima, radi čega će biti poštovan od velike gospode i starješina. Mnoga će dobra činiti a malo primati. Tjelesnog uzrsta biće srednjeg, imaće veliki korak i bit će sasvim hladnokrvan, dostignuće poveći čin i bit će ljubljen od mnogih, no on će sam biti sasvim odan ženskom spolu. Putovaće po vodi, a ranica ga drvo i željezo. Znak rođenja imaće na lopaticama ili grudima. U studenom imaće veliku korist, a skoro svake zime bit će bolešljiv. U aprilu ako se oženi, bit će sretan u braku. U lipnju imaće veliku sreću. U septembru bit će u nevolji, to jest ozlijedit ga nekakve lažne tužbe, no naposljetku izaći će sve na dobro. Život mu se dijeli u dva odsjeka, ako preživi 44. doživjet i 80. godinu. Sudbina smrti mu je mjesec svibanj; zato neka se tada čuva od vode. Bolovacu od kostobolje i groznice.
Žensko rođeno ovoga mjeseca bit će uzrasta visokog, očiju velikih, duge kose i tijelom lijepa i nježna. U trećoj godini Bolovacu, radiće sve na svoju volju, od vode će se uplašiti, a od vatre propatiti. Pseto će je ujesti, za mladića udaće se i ostavit ga. Lako svojim ponašanjem zadobije povjerenje i naklonost velike gospode. Imaće valjanu djecu, a ona sama voleće svoje roditelje i bit će s njima pažljiva. Brzo će se naljutiti i ožalostiti, a još brže odljutiti i razveseliti. Za drugim mužem neko vrijeme brižna će biti. Bolovacu u 3,12, 27. i 36. godini. U sredini stoljeća svoga pašće u tešku bolest, što ako preživi, doživjet do 89. godine, no zatim ubrzo će umrijeti. Bolovacu od glave i trbuha.
 
Novembar (ili Strijelac)
Tko se pod ovim znakom rodi bit će razuman, pametan i pravdoljubiv, očiju crnih, krasnorečivi i gibak u mišicama. Imaće često glavobolju i probada. Znak rođenja imaće na grudima ili na čelu, bit će sklon ka svakom dobročinstvu. Istinit je, dobar govornik i ima meku kosu i dobru volju. Brzo plane a još brže se smiri. Veseljak je i zabavljač u društvu, a kada mu neko povjeri nekakvu tajnu, ume da je čuva. Zmija će ga napasti. Sa braćom ili rođacima će se tjerati i suditi a za drugoga bi i glavu svoju založio. Od roditelja će dobiti imanje i biće imućan. Sudbina njegovog bića je mjesec studeni, i zato u ovome mjesecu imaće svaku sreću. U prosincu šta god bude počeo na dobro će izaći. Ženski rod vrlo rado ima i ljubi ali sve časno i pošteno. Ženiti će se dva puta, no s prvom (ženom) neće imati djece. Putovaće po stranim zemljama i biće od svoga oca na dobar put izveden. Bolovacu od očiju i zuba. Ako preživi 28. doživjet i 77. godinu. Sudbina smrti njegove je mjesec travanj, kada se treba čuvati od drveta. Djevojka rođena u ovo doba bit će prava, duge kose, očiju plavih, obrve smeđe imaće. Uzeće dobroga muža, a treba da se čuva od bijesnog psa i zle žene. Padaće s visine, u glavu biće ranjena, no neće umrijeti. Udavače se samo jedanput, ali će imati dosta djece i to možda i blizance. Zbog muža će u žalost padati, ali će opet sama sebe iz nevolje izvući i na pravi put dovesti. Jedno od njene djece će je ražalostiti i dosta toga na žao učiniti. Preinačenje njenoga života bit će u 8, 11. i 22. godini, što ako preživi, živjet će do 76. godine. Bolovacu od prsnih bolesti, glavobolje i kostobolje.
 
Decembar (ili Jarac)
Muško dijete rođeno ovoga mjeseca, snažno je, nosa široka, obraza lijepih, biće krasnorečivi i kada govori, vikat. Oštar je, ljutit, na majku liči, blage savjete ai psovke na jedno će uho čuti na drugo ispustiti. Od njega će malo tko hasne imati. Obećava mnogo a ispunjava malo no povjerene mu tajne čuva vrlo, duha biće slobodnog, u trgovini nepošteno će se vladati, dobitak će mu propasti, ženica se više puta, ranica se željezom u nogu. Od drveta nek se čuva, vatra će ga opeći. Znak rođenja imaće na prsima, čelu, bedrima ili koljenu. Dvouman je, u bezumlju pogrešiće zbog žene. Ako se u srpnju oženi, bit će sretan. Mnogu će zemlju proći. Nikako se ne može skrasiti na jednom mjestu već stalno ide tamo-amo. Roditelje svoje bacit će u tugu no opet će ih obradovati. U siječnju pratiće ga sreća i uspjeh, u prosincu svaka radnja će mu na dobro izaći. Brakolomac je. Život mu se dijeli u dva odsjeka: ako preživi 25 doživjet i 55. godinu. Sudbina smrti njegove je mjesec juli. Bolovacu od trbuha i šuljeva.
 
Ženska rođena pod ovim znakom, omalena je, rumena i snažna crnih očiju. Ako se rodi u dan blagdana, bit će gostoljubiva. Belegu imaće po sredini tijela. Dijete će jedno roditi u bolesti i izgubit ga. Dobro će proživjeti u starosti, ali imaće neku napast od jedne žene. Ona ne govori mnogo, ali često govori sama sa sobom. Teži za slavom i često sama sebe hvali. Vodu noću da ne pije, kozje i petlovo meso da ne jede u ovome mjesecu. Preinačenje života imaće u 3,12, 28. i 42. godini i ako ovo sve preživjeti doživjet i do 79. godine. Bolovacu od nogu, glave i trbuha.

24sata.rs

Komentari

komentara