Magazin

Oni su svjetski poznate zvijezde, a porijeklom su iz “naših krajeva”

Napisao H. H.

Oni su svjetske zvijezde i vjerovatno nikada ni biste rekli da imaju balkansko porijeklo.

Holly Valance

Australijska glumica i pjevačica koju pamtimo iz serije “Neighbours” je nosila očevo prezime Vukadinović. Tata joj je Srbin, a ona je prezime promijenila zbog svjetske karijere. Udata je za engleskog tajkuna, jednog od 50 najbogatijih preduzimača u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sandra Nesić

Sandra je pjevačica rok benda “Guano Apes”, jednog od najpopularnijih u Njemačkoj. Njeni roditelji su Hrvati i ona govori hrvatski iako je rođena u Njemačkoj.

“Doduše, ne govorim ga tako dobro kao moj otac, koji uvijek kaže da bi to moglo bolje. Ali nakon samo nekoliko nedjelja provedenih tamo, ja govorim tečno”, rekla je Sandra.

Ida van Munster

Rođena je kao Aida Đapo. Bosanska blogerka, manekenka i šminkerka je proglašena za najljepšu ženu na svijetu 2013. godine na sajtu BeautifulWomen. Opisali su je kao “očaravajuću mladu damu iz Bosne, izuzetno harizmatičnu, obrazovanu, talentovanu, duhovitu čija originalna ljepota i jedinstven stil života je čine posebnom”.

Joe Manganiello

Muž Sofije Vergare, zvijezda filmova “Magic Mike” i “Spiderman”, serija “True Blood”, “How I Met Your Mother” i “ER” je rođen 1976. a majka mu je Hrvatica. Njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Joe Manganiello se prvo oprobao u sportu kao igrač američkog fudbala, ali se poslije teške povrede okrenuo glumi.

Christoph Waltz

Hrvatske korijene ima i austrijski oskarovac Christoph Waltz (58). Snimio je desetine televizijskih filmova i serija u Njemačkoj i Austriji prije nego što ga je Tarantino izabrao za ulogu zlog njemačkog pukovnika u “Inglourious Basterds”. Njegova majka Elizabeth Urbančić je ugledna kostimografkinja hrvatsko-slovenskog porijekla.

Milla Jovovich

Prelijepa  Milla Jovovich ima korijene s Balkana i volimo da je svojatamo kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji. Njen otac Bogdan bio je doktor u Kijevu, gdje je upoznao njenu majku, rusku glumicu Galinu. Roditelji lijepe glumice emigrirali su u Ameriku, gdje su radili kao kućni pomoćnici kod redatelja Briana De Palme. Prema nekim izvorima Mila vuče korijene sa Kosova, dok je prema drugim njeno porijeklo crnogorsko.

Shakira

Otac kolumbijske zvijezde SHakire Viliam Mebarak Chadid je pola Libanac, pola Makedonac. Taj podatak može se pročitati na mnogim uglednim svjetskim sajtovima, a Guardian je samo jedan od njih.

Komentari

komentara