Magazin

Sonja Bašić: Halid je uzimao pare i od drugih žena, jedna mu je s braćom napravila dar-mar

Napisao H. H.

Bili smo u ljubavnoj vezi tri godine i nisam jedina njegova žrtva. Jedna žena ga je čak tražila sa petericom braće, zbog duga od 20.000 dolara, tvrdi Sonja

Nakon što je Halid Muslimović odbacio optužbe Sonje Bašić koja je izjavila da je sa njim bila u ljubavnoj vezi tri godine te da ju je pretukao kada je tražila da joj vrati dug od 94.000 eura, na njegove izjave reagovala je i Bašić. Ona je u razgovoru za “Faktor” ustvrdila da je Muslimović taj koji laže te da će ga tužiti i zbog klevete. Ovoga puta otišla je i dalje te je istakla kako ona nije jedina žrtva pjevača te da je on i od drugih žena izvlačio novac.

– To sto je rekao nije istina. Cijeli Balkan i cijela Australija zna da smo mi u ljubavnoj, a ne u poslovnoj vezi. Za to imam mnogobrojne slike i snimke kao dokaz. On meni duguje novac ne zato što smo radili zajedno već zato što sam mu pomagala da opstane i oko njegovih kredita i školovanja njegove djece kojoj sam slala novac. Pretukao me je kada sam mu tražila da mi vrati dug, dobila sam 14 ili 15 udaraca i ne mogu da vjerujem da on uopće tvrdi da sam bila pijana. Da je to istina sigurno bi mi uradili neku toksikološku analizu kad sam otišla na pregled u bolnicu u kojoj je sa mnom bila i moja advokatica, ali nisu – kazala je Bašić.

Ona dodaje da ima dokaze za sve što govori. Zajednička putovanja, boravke u hotelima u cijeloj Evropi i kupovinu avionskih karata plaćala je za njih dvoje putem kreditne kartice, te kaže kako ima sve evidentirano.

– Sve mogu dokazati na bilo kojem sudu na svijetu jer meni neće niko da prijeti i da me udara. Sve je laž ono što govori. On je mene istukao i kao kera ostavio da ležim na cesti i pobjegao u autu, a onda me optužio da sam se sama udarala i grizla. Sramota je što uopće govori bilo šta i ima bilo kakav komentar – tvrdi Bašić.

Ističe da ona neće da šuti jer se ničega ne boji i jer nije ovisna o Halidu te da stoji iza svake žene koju muž zlostavlja.

– Ja sam zbog svoje dobrote ispaštala, a on ovdje živi čitav život i ima prijatelje i zato tvrdi da lažem. Da se ovo dogodilo u Austrailiji, on bi već bio u zatvoru i ne bi ni imao vremena da to komentariše – ističe Bašić.

Kada je u pitanju Halidova turneja na kojoj su radili zajedno, Bašić naglašava kako je ona pristala da radi sa njim na tome kako bi joj se vratio dio njegovog duga. Kaže i kako je ona zapravo bankar u Autraliji te je otvoreno zaprijetila da će otkriti “kako je pomogla da Muslimović dobije veliki kredit uz lažne papire”, kao i da će to sve prijaviti organima u BiH.

– Već sam sve prijavila Amabasadi Australije čiju podršku imam i već su uzimali izjave. Zatražit ću da mu se zbog ovoga zabrani ulazak u Australiju i Englesku. Tamo više neće doći – kaže Sonja.

Ona ističe kako je saznala i da ona nije jedina Halidova žrtva.

– Ovdje su dolazile još dvije žene kojima duguje novac. Jedna je došla sa petericom braće i napravila dar-mar na koncertu jer joj duguje više od 20 hiljada dolara, a drugoj još pet hiljada dolara. On tako radi, izvlači novac od tuđih žena i tako živi – optužila je Muslimovića Bašić.

Komentari

komentara