Magazin

Nema ljeta naredna tri dana – oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

Napisao H. H.

U srijedu u Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena Celzijusa.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Komentari

komentara