Magazin

Jezivi statusi djevojčice (15) koja se objesila: Nosila je crninu, ostavljala mračne poruke i očajnički tražila ljubav

Napisao H. H.

Hajnalka je živjela dvoje i po godine sa polubratom i polusestrom u hraniteljskoj porodici.

Želim ljubav. Ne prijatelja! Nekoga ko je uvijek sa mnom. Da neko ozbiljno shvati šta je sa mnom. Da možemo obostrano da vjerujemo jedno drugom – glasio je jedan dio poslednjih statusa na Fejsbuku Hajnalke P. (15) iz Sente (Srbija), koja je napravila omču od svog šala i obesila se u štali!

Riječ je o učenici OŠ “Turzo Lajoš” iz Sente, koja je u nedelju izvršila samoubistvo u Ulici Vladimira Nazora, u štali svojih hranitelja. Nju je pronašao hranitelj Z. J. dva sata poslije vješanja, a ljekari su mogli samo da konstatuju smrt. Drugovi iz razreda i nastavnici opraštali su se juče od Hajnalke u holu škole.

– Svi smo šokirani, trebalo je da maturira, ali to nije dočekala. Ovo je velika bol za sve nas. Cijela škola, a naročito razred VIII-c je u suzama, plačemo i palimo sveće u holu škole. Naročito Hajnalkine bliže drugarice, njih četiri koje su se družile sa njom. Njene drugarice kažu da je dugo nosila psihički teret. Prošle godine kada joj je bilo teško u duši, požalila im se “da se osjeća odbačenom” – drhtavim glasom kaže Ibolja Petrović, sekretarica OŠ “Turzo Lajoš”.

Na njenom Fejsbuk profilu vide se fotografije na kojima je obučena u crno, a koje su propraćene provokativnim i mračim komentarima. Vide se i snimci na kojima je uglavnom smrt. Često se slikala kada bi na svojim obrazima krejonom ispisala “F**k you” (Je*i se), a iznad jedne od fotografija je napisala “teško je zamisliti da ljudi mogu biti đubrad kad si fin”.

Posljednji video objavila je dva dana prije smrti, na kojem se vide mladić i djevojka koji su doživjeli saobraćajnu nesreću. Dečko te djevojke je poginuo, dok je ona ostala u invalidskim kolicima i tužna odlazi na groblje. Iznad videa je napisala: “Ovo je tužno.”

– Želim da neko bude sa mnom u bilo koje vrijeme, da mogu da ga zagrlim, pravu ljubav. Nešto što nije zasnovano na lažima i interesima. Hoću li imati tako nešto? Ili će to da ostane samo san? – napisala je Hajnalka u posljednjem statusu četiri dana prije samoubistva.

Hajnalka je živjela dvije i po godine sa polubratom i polusestrom u hraniteljskoj porodici.

– Sklonjeni su iz problematične sredine jer roditelji nisu brinuli o njima. Majka Klaudija je psihijatrijski bolesnik. Noževima je napadala ljude, a sebe je sjekla žiletom i trovala se lijekovima. Djevojčica je više puta pokušavala da se ubije na isti način kao majka – kaže izvor.

Samo devet dana ranije postavila je još jedan video, na kojem se mogu vidjeti tragično preminuli, tuga porodice i roditelja koji ostaju bez djeteta. Na njenom profilu se vidi veliki broj selfija i fotografija na kojima u opisu stoji: “Odje*i”.

– Dosta je bila mračna na društvenim mrežama, sa tužnim statusima i video-klipovima. Više je nego očigledno da se loše osjećala i da je na neki način tražila pomoć, definitivno je htjela nešto da poruči – kaže njen prijatelj sa Fejsbuka.

Još nije poznat razlog zbog kojeg je djevojčica digla ruku na sebe

Komentari

komentara