Magazin

Bivša pjevačica grupe Feminem se suočava sa teškom bolešću: Moje dijete raste, ne mogu joj obećati hoću li biti tu za dvije godine

Napisao H. H.

Bivša članica grupe “Femminem” Nika Antolos zbog teške bolesti, multiple skleroze, javno se obratila predsjednici Hrvatske, zamolivši je da uloži napore kako bi ulje od kanabisa koje je u Hrvatskoj zabranjeno, bilo dostupno najtežim bolesnicima kao legalan lijek za najteže bolesti. Međutim, odgovor još nije dobila.

Nika se s dijagnozom multiple skleroze suočila prije dva mjeseca, a sad trpi jake bolove. Jučer je sa gledateljima hrvatske Nove TV podijelila kako se osjeća.

– Najstrašnije mi je od svega što ja s 29 godina ne znam hoću li biti živa, u kolicima, i dalje u bolovima, ili puno bolje s 30. Ja pojma nemam. Moje dijete raste, moje dijete, ja njoj ne mogu obećati hoću li biti tu za dvije godine ili neću – kazala je hrvatska pjevačica.

Nika je mama petogodišnje Sienne i kaže da je spremna sjediti svaki dan na Markovu trgu dok se ne legalizira ulje kanabisa koje bi pomoglo i hiljadama oboljelih od ove bolesti u Hrvatskoj, prenosi “Avaz.ba“.

– Dajem još pet dana, danas je ponedjeljak, a u petak, u petak je zadnji dan za odgovor, zato što oni imaju konstantno neka pravila, ali imam ih i ja – poručila je.

Komentari

komentara