Magazin

Angelina Jolie prevarena – Nije bilo potrebe da odsijeku dojke?

Napisao admin

Ona nije imala rizik od 87 odsto da će dobiti rak dojke, jer sama ideja o ''procentima rizika'' je laž, tvrde u časopisu Natural news.


Angelina Jolie (Foto: blogspot)

Glavna vijest u svim svjetskim medijima ove nedjelji bila je odluka slavne glumice Angeline Jolie (37) da odstrani obje dojke i najava da će isto uraditi s jajnicima zbog šanse od 87 odsto da dobije rak.

Poslije uklanjanja većeg dijela grudnog tkiva, šanse da dobije kancer su, po njenom, sada svega oko pet odsto. Njena odluka, kao primjer kako sve žene treba da vode računa o svom zdravlju, naišla je na opšte odobravanje.

Ali da li je sve zaista tako bajkovito?

Nije, tvrde u časopisu Natural news. Istom ovom bizarnom logikom, tvrde oni, mogu se natjerati muškarci da odsijeku sopstvene testise, jer postoji mogućnost da dobiju rak testira. Ipak, niko ovo ne radi, jer jedan od osnovnih principa medicine jeste da ne operišete organe koji nisu bolesni.

Ali najtužniji dio priče, prema Natural newsu, jeste činjenica da su Angelinu Jolie lagali. Ona nije imala rizik od 87 odsto da će dobiti rak dojke. Sama ideja o „procentima rizika“ je laž. U stvarnosti, svako od nas ima mikrotumore u tijelu. Rak nije nešto što vas „pogodi“ ili se „dobije“. Rak je nešto što se svakog dana sprečava odabirom načina života, pravilne ishrane i izbjegavanjem rizičnog ponašanja. Dakle, kad se nekome kaže da ima velike šanse da dobije rak, pretpostavlja se da osoba nema kontrolu nad tom bolešću, što je laž.

Čak je i Angelina, sa svojim genom BRCA 1, koji povezuju s rakom, mogla lako slijediti dijetalni i životni plan koji potiskuje iskazivanje potencijala gena BRCA 1. To nije neka velika filozofija, niti je isuviše teško.

Angelina Jolie, zdrava 37-godišnjakinja, imala je više „šansi“ da umre na operacionom stolu nego da umre od tumora dojke, zaključuje Natural news.

natural news

Komentari

komentara