Magazin

Riješite ih se odmah: Ovakve prijateljica vam zaista ne trebaju u životu

Napisao H. H.

Ako mislite da ste okružene prijateljicama koje bi gurnule prst u vatru zbog vas, možda ćete nakon ovog teksta otvoriti oči…

Kada smo mladi mislimo da imamo mnogo prijateljica. I čvrsto vjerujemo da će uvijek tu biti za nas. Ali, nekad nije tako.

Za neke od njih mislimo kako ćemo ostariti s njima i smijati se sa vještačkim zubima, a drugima, recimo to tako, opraštamo neprestane ispade i mane radi dobrobiti grupe.

Upravo ta druga grupa uvijek će vam stvarati probleme. Kako im to ne biste dopustile, vrijeme je da se s njima pozdravite.


Ona koja vas iskorišćava

Ona je tu samo kad joj je nešto potrebno. Kada treba da joj pozajmite novac, slušate jadikovke o bivšem ili joj učinite bilo kakvu drugu uslugu. Njoj ne pada na pamet da vas pita kako ste ili da li vam treba nešto. Jednostavno joj to nije bitno.

Kritičarka

Ugojile ste se? Ona će vam to reći, ali sa dozom podrugljivosti. Ako ste smršale, ona će vam to prebaciti. Uvijek će pronaći način da vam spusti samopouzdanje, kako god je to moguće. Takva negativa vam sigurno ne treba u životu.

Takmičarka

Njen život je jedna vječna igra, jedno vječno takmičenje. Uvijek će se takmičiti s vama koja je pametnija, ljepša, zgodnija, koja ima boljeg dečka.

Njoj nije bitno o čemu se radi, bitno joj je da je ona bolja od vas i da to svi čuju. Nije baš osoba za poželjeti, zar ne?

Kopira vas u svemu

Kupile ste prelijepu crvenu haljinu i drugi dan ste nju vidjele s istom. Pokazale ste joj dečka koji vam se sviđa i ona mu se drugi dan javila i dogovorila sastanak s njim. Upoznale ste je sa svojim prijateljima i ona počinje da se druži s njima, a vas ignoriše. Ako je imate u životu- bježite glavom bez obzira. Ne treba vam “ona djevojka u dugoj bijeloj haljini” na vašem vjenčanju, piše “Srbija Danas“.

Komentari

komentara