Magazin

Vratite kapute u ormare: Za vikend nas očekuju nevjerovatno visoke temperature!

Napisao H. H.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne danas se prognozira pretežno sunčano vrijeme.

U većem dijelu Bosne prijepodne se prognozira pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno. Sredinom dana se očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4, a najviša dnevna oko 9 stepeni.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini. Vjetar slab. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U Bosni i Hercegovini i u ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini. U Bosni slabe padavine. Vjetar slab. U većem dijelu zemlje vjetar južnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C, navodi se na internet stranici “Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH“.

Komentari

komentara