Magazin

Starinski trik pomoću kog cipele neće propuštati vodu

Napisao H. H.

Naši stari možda nisu mogli da kupuju novu obuću toliko često kao mi danas, ali su odlično znali kako da je prilagode svim vremenskim prilikama.

Koliko puta vam se desilo da pomislite kako ste konačno sigurni sa novim cipelama, jer su postavljene, tople, udobne, sa debelim đonom… skupo ste ih platili i nema više bojazni da će bilo gdje propustiti snijeg i kišu?!

Obujete ih, izađete u njima i vratite se mokrih čarapa i ozeblih stopala.

Naši stari možda nisu mogli da kupuju novu obuću toliko često kao mi danas, ali su odlično znali kako da je prilagode svim vremenskim prilikama. Otkrivamo vam provjeren trik, iz davnina, koji je bio spas za stopala u zimsko i kišno vrijeme.

Tajna je u pčelinjem vosku! Dovoljno je da njime premažete obuću, sačekate da materijal upije vosak i osuši se, a onda izglancate. I platnena obuća se pokazala uspješnom kad je u pitanju ovaj stari oprobani trik, ali je mana to što na platnu mogu ostati fleke od voska nakon što se on osuši.

Otkrivamo vam još jedan trik, ukoliko želite topliju obuću, odn. ukoliko želite da spriječite smrzavanje stopala. Preporučuju ga planinari širom svijeta!

Nabavite zaštitnu foliju za stakla, koja se stavlja na šoferšajbnu kako bi štitila od sunca. Možete je kupiti u kineskim prodavnicama, a biće vam zlata vrijedna kada se budete uvjerili u njene magične moći.

Isjecite parče folije u odgovarajućem obliku vaše obuće. Stavite isječenu foliju ispod uloška cipele. Folija će savršeno izolovati vaše stopalo od hladnog tla, a pošto joj je reflektovanje toplote osnovna svrha, omogući će konstantno održavanje toplote vaših stopala, piše “Opanak“.

Komentari

komentara