Magazin

Šabanu Šauliću narušeno zdravlje, mora hitno na operaciju

Napisao H. H.

Šaban Šaulić sa suprugom Gocom prije nekoliko godina sagradio je vilu na Dedinju u kojoj provodi najveći dio vremena kada nije u vikendici u Krčedinu ili na putovanju. Njegove komšije odgovaraju da li kralj narodne muzike živi stvarno kraljevski.

Nisam ga dugo vidjela jer je bio bolestan. Inače ih srećem, lijepo se ispričamo. Odlične su komšije i on i Goca. Divni su, ljudi iz naroda, što bi se reklo seljački, koji mogu sa svima da zastanu i popričaju – kaže komšinica Jelisaveta, a druga poznanica dodaje:

Šabanova bolest nije bezazlena, kako se piše u medijima, i da je to problem sa venama. U pitanju je srčana aorta i njegova porodica strahuje da će uskoro završiti na operacionom stolu. Goca je tu zmaj, ona drži porodicu na okupu i bori se kao lavica. Da nije nje ni bi ni imali ovu divnu vilu na Dedinju, ali vidim da je ovog puta i ona zabrinuta, prenosi “Hayat“.

Komšija Novak Šabana rijetko kada sreće, jer je pjevač najviše u vikendici u Krčedinu kada je lijepo vrijeme.

Čuo sam da i tamo ima veliku kuću i da često ide tamo zbog pecanja. Super je komšija – rekao je penzionisani doktor Novak.

A da Šaulići žive kraljevski dokaz je posluga koja ih poslužuje, to otkriva komšinica Sanja.

Skoro da ih ne viđamo otkada su se doselili jer njihovo je da uživaju, a posluga radi. Mislim da imaju ženu koja živi sa njima, a koja je kućna pomoćnica. Ona sve te poslove obavlja za njih, čak i u prodavnicu ide za njih – kaže Sanja.

Sve je to Šaban Šaulić zaslužio, legenda folk muzike koji već decenijama i decenijama ostavlja srce po kafanama i koncertima, koja je otpjevala više megahitova nego većina pjevača što uopće ima numera, koja je nezvanično najbolji. Ali zašto nezvanično, pa i zvanično je tako. Ne bi ga uzalud zvali – Kralj.

Komentari

komentara