Magazin

Njihovo vjenčanje ostalo je slatka misterija: Amra i Edin Džeko slave sedmu godinu velike ljubavi

Napisao H. H.

Naš proslavljeni fudbaler Edin Džeko i njegova supruga, uspješna manekenka Amra Silajdžić Džeko ove sedmice slave sedam godina svoje ljubavi.

Supružnici trenutno borave u Americi, gdje je Amra prije veze sa Edinom ostvarila sjajne rezultate u svom poslu, između ostalog snimila spotove sa dvije velike muzičke zvijezde Enrique Iglesiasom za pjesmu „No Me Digas Que No“ te Blakeom Sheltonom za pjesmu „Honey Bee“. Amra se također pojavila i u drugoj epizodi popularne kriminalistčke serije CSI: New York, a u njenom CV-u je i reklama za luksuznu automobilsku marku Lexus. Amra se nakon toga posvetila porodici, odgoju svoje dvije kćerke Sofije i Une te sina Danija. Ovih dana Amra radi punom parom na svom novom projektu, emisiji “Ženske priče sa Amrom Džeko” koji će se od oktobra prikazivati na Federalnoj televiziji. Amra akcenat stavlja na promoviranje ljepota i znamenitosti bh. gradova, a u prvom planu je ipak žena budući da sve priče prezentira iz ženskog ugla.

Nijedna ljubavna priča nije intrigirala domaću i regionalnu javnost kao njena i Edinova. Oboje ostvarene u svojim karijerama, povezuje i ljubav ka humanitarnom angažmanu. Ne tako davno svoju kosu je donirala za pravljenje perike za djecu koja su oboljela od raka, mališane u Roditeljskoj kući u Sarajevu je posjetio nakon toga i njen suprug Edin Džeko koji je već dugo ambasador UNICEF-a.

O početku njihove veze dugo se šuškalo, no, nijedno nije željelo komentirati, sve dok Edin Džeko na Twitteru nije objavio fotografiju s Amrom, koju je pratila i poruka: “Molim vas slijedite moju djevojku” sa linkom njenog profila. Nedugo nakon što je Edin objavio vezu s Amrom, na Twitteru se javila i Amra postavivši zajedničku fotografiju uz opis: “My Love”.

Veza je obznanjena ali domaća javnost je čekala s nestrpljenjem njihovo prvo službeno pojavljivanje. Ono je uslijedilo na Sarajevo Film Festivalu u julu 2012.godine. Od tada do danas interes za njihovu ljubav je samo rastao. Pistali su omiljeni par domaće javne scene čiji život se pratio iz sedmice u sedmicu.

Amra o vezi nije mnogo govorila, imali smo priliku nakon što su obznanili da su zajedno sresti je u Cazinu, gdje je snimala film „Ja sam iz Krajine, zemlje kestena“. Bila je sretna, uživala je u najljepšim trenucima veze koja je bila na početku i koja se u godinama koje su uslijedile razvila u pravu ljubavnu bajku.

I dok su mnogi detalji iz njihovog privatnog i poslovnog života bili manje-više poznati, o svom vjenčaju nisu nikada govorili. Jedino što su o ovom poglavlju s javnošću željeli podijeliti bila je fotografija koju su 2016.godine objavili na svojim društvenim mrežama. U opisu je stajalo: “When You and I stand strong together, no one can stop Us – ‪#‎HappyAnniversary” (Kada ja i ti stojimo snažni jedno uz drugo, niko nas ne može zaustaviti, sretna godišnjica“. Te godine su dobili svoje prvo zajedničko dijete, kćerkicu Unu, koja je za vrlo kratko vrijeme osvojila simpatije domaće javnosti. I danas sve što ponosni roditelji objave vezano za svoju djecu čita se i prati s pažnjom. Prošle godine, par koji je svoje porodično gnijezdo svio u Rimu, gdje Edin pruža sjajne partije u dresu velike „Rome“, par je dobio i sina Danija. O dolasku dječaka na svijet izvijestili su i italijanski mediji. „Edinova supruga Amra i prekrasna beba od 3.610 kg, uživaju u dobrom zdravlju. Mama i tata su vrlo sretni i uzbuđeni“. O proširenju porodice Amra je ekskluzivno govorila za naš magazin.

-Kad nam se rodila kćerka, Edin je predložio da se zove Una, odmah sam se složila, jer je i meni to bilo jedno od favorit imena, tako da nije bilo dileme. Razmišljali smo o nekoliko naših tradicionalnih imena koja su prelijepa i nekih koja su sada učestala kod nas, predložila sam ime Dani. Edinu se odmah svidjelo – kazala je Amra za „Azru“.

I koliko god imali poslovnih i roditeljskih obaveza, Amra i Edin znaju pronaći i vrijeme samo za sebe. Tako su ove godine uživali u putovanjima u dalekom Japanu, Dubaiju, a sada u Americi.

Uprkos poslu, roditeljskim obavezama, roditelji pronalaze i vrijeme za sebe.

Amru ćemo uskoro imati priliku gledati na Federalnoj televiziji u emisiji “Ženske priče sa Amrom Džeko”

– Edin i ja nađemo vremena za sebe, imamo svoje rituale, kad djeca zaspu, pogledamo našu seriju, to je nešto naše, sat našeg vremena. Kad smo živjeli na relaciji Los Angeles-Manchester, uvijek smo gledali iste serije, pratili zajedno, iako smo bili tolike kilometre udaljeni. Ne dopuštaju nama, naravno, ni vrijeme ni obaveze da sad nešto više možemo, jer želimo maksimalno biti prisutni u životima djece, ali su nam te sitnice kao gledanje serije, ili odlazak na večeru samo nas dvoje, velika stvar i znače nam. Plan nam je i moja želja, naravno, sve zavisi od zdravlja, da ne stanemo na ove dvije bebe, da izrodimo djecu u periodu dok Edin aktivno igra i taman kad oni malo budu odrasli, da onda zaista uživamo zajedno s njima – kazala je sretna mama za naš magazin.

Amra je na Instagramu objavila slatki video uz poruku “7 godina”:

7 years ❤️#anniversary

A post shared by Amra Silajdžić Džeko (@amra_silajdzic) on

Komentari

komentara