Magazin

Nikolina Kovač pobjednica Festivala narodne muzike “Ilidža 2018”

Nikolina Kovač pobjednica Festivala narodne muzike "Ilidža 2018" - Hayat.ba
Napisao H. H.

Nikolina Kovač sa pjesmom “Kako da te zaboravim”, hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima, pobijedila je na ovogodišnjem Festivalu narodne muzike “Ilidža 2018”.

Ona je osvojila nagradu od 5.000 KM za koju su se još takmičili i Memnun Muzaferija, Emir Raković, Semir Hasić, Dino Memić, Hamza Sokolović, Jovan Mihaljica, Kale Dijamant, Mensura Bajraktarević, Enes Karić, Reuf Feković, Elvira Rahić, Elvedin Kadrispahić, Zijad Sipović, Hamid Ragipović Besko i Ibro Selmanović.

Nagradu za najbolji tekst posthumno je osvojio Mensur Mrehić za kompoziciju “Ljubav stara”, a najbolji aranžman ima pjesma “Ljetne noći” koji je uradio Mirza Balić. Priznanje za najbolju muzika osvojila je “Stara smokva” koju potpisuje Dženan Jahić, a koja je osvojila u intepretaciji talentovanog Dine Memića i nagradu publike. Najbolja interpretatorka Festival narodne muzike “Ilidža 2018” je Mensura Bajraktarević, piše “Faktor“.

I ove godine Ilidža je bila mjesto okupljanja i njegovanja tradicionalnih vrijednosti kroz narodnu pjesmu i običaje. Organizator Festivala narodne muzike “Ilidža 2018” je Općina Ilidža, a medijski pokrovitelj Hayat TV.

Učesnici revijalnog programa koji se održava u subotu su Haris Džinović, Šerif Konjević, Enes Begović, Hanka Paldum, Elvira Rahić, Merima Njegomir, Sejo Pitić, Ivica Šarić, Subhija Šehović, Bahrija Hadžijalić, Branka Sovrlić, Slađa Mandić…

Komentari

komentara