Magazin

Dnevni horoskop za 5. juli: Škorpionu potreban odmor, Djevice očekuje mirniji period, a Bika očekuje izazov

Napisao H. H.

Šta su to vam zvijezde pripremile za današnji dan, 5. juli.

Bik

Današnja planetarna energija testirat će vašu stalnu želju da pređete na drugu stranu „ulice“ ili izađete iz neke veze, ili jednostavno uradite nešto što odavno želite. Ako uradite to osjećat ćete se nazavisno i slobodno što i želite, zar ne? To je upravo vaša snaga, ali u isto vrijeme i vaša slabost. Tokom narednih nekoliko sedmica bit ćete pred izazovom da se zbližite sa drugim ljudima.

Ovan

Planetarna energija danas će vas ohrabriti da napravite neke važne promjene u svom društvenom životu. Možda želite da promijenite profesiju ili svoj krug prijatelja. To može biti zapetljanije nego što mislite, jer je vaš sadašnji svijet odraz vašeg stanja i vaše ličnosti. Obratite pažnju na ono što vam je poznato. Vaš urođeni instinkt bit će da se vratite tamo odakle ste krenuli, piše “Horoskopius“.

Blizanci

Zašto mislite da su veze (prijateljske ili ljubavne) toliko teške? Vi ste svjesni da su interakcija iliti druženje sa drugim ljudima veoma važne i da pomažu da se i vi sami razvijte. Ipak, veze za vas znače da ste svjesni i da stojite čvrsto na zemlji. Previše često maštate o realnosti, ali nikako da se suočite sa njom. Današnja astralna energija podržat će vas da se zbližite više sa ljudima koji su oko vas.

Rak

Kraj jednog ciklusa najavljuje početak drugog. Danas ćete se susresti sa novim periodom u kome ćete shvatiti kako da izbalansirate svoju energiju. Moguće je da ćete više rizikovati nego obično, kada ste krili svoje emocije. Pred vama je period jasan i čist u kome treba da se posvetite drugim ljudima jednako kao i sebi.

Lav

Da li ste primijetili izvesna natezanja kada su vaše emocije u pitanju? Vi ste otporni i fleksibilni, ali i za vas će ovo biti previše. Morate se relaksirati. Naredne sedmice obećavaju mirniji period. Fokus će biti na vašem ljubavnom životu. Vi znate da vam je potrebna sigurnost i stabilnost. Ukoliko nepokolebljivo i stabilno budete radili na tome dostići ćete ih.

Djevica

Nekoliko prošlih sedmica vjerovatno ste osjećali prave zemljotrese u svom životu. Vjerovatno još uvijek osjećate drhtavicu. Srećom, trenutna astralna konfiguracija obećava mirniji, ali ne manje intenzivan period. Bit ćete u stanju da se pobrinete oko nekih svakodnevnih obaveza i konačno sredite neke važne stvari.

Vaga

Većina pripadnika vašeg znaka je osetljive ali izdržljive i uporne prirode. Talasanja prošlih dana samo su ojačala vašu rješenost i spremnost. Na kraju, bit ćete veoma zadovoljni prethodnim uzbudljivim periodom. Sedmice koje su pred vama bit će daleko mirnije. Iskoristite to vrijeme da ponovo obnovite kontrolu nad svojim životom i vrijedno radite na pojednostavljivanju svog pristupa životu.

Škorpion

Vjerovatno su vam se proteke sedmice činile kao najintenzivniji period u godini. Svakako, morate priznati da sve što vam se dešavalo po ljubavnom pitanju ima svoju težinu i smisao. Sada je vrijeme da se fizički i psihički odmorite kako biste razmislili o svom iskustvu. Sedmica koja je pred vama nudi vam mirnu oazu. Iskoristite je počevši od danas.

Strijelac

Uživat ćete u današnjem danu ali ne smijete očekivati čuda. Sada je vrijeme izlječenja. U danima pred vama bit ćete u prilici da ponovo uspostavite harmoniju svog tijela i duha. Vašem ljubavnom životu, takođe, treba jedan remont kako biste bili u stanju da se suočite sa određenim nerješenim problemom.

Jarac

Mnogi pripadnici vašeg znaka imali su veliko spremanje u svom domu ili na poslu. Međutim, niste sve završili i nemojte to odlagati. Vrlo je važno da sve dovedete u red, jer ćete tako i svoje misli srediti. Srećom, jednom kada sredite svoje emotivno stanje i riješite se nepotrebnog „prtljaga“, bit ćete opet oni stari i spremni da krenete naprijed punom brzinom.

Vodolija

Astralna energija podsjeća vas da je ovo vrijeme kada sve možete. Skloni ste ponavljanju stvari koje volite, a onih koje ne volite pokušavate da se riješite što prije. Zvuči razumno, međutim, univerzum vas opominje da morate u svom životu raditi i ono što ne volite, jer svaki zadatak u životu koji dobijete međusobno je povezan.

Ribe

Realnost niije onako uzbudljiva kako biste vi voljeli. Ali, da nije to zato što vi sebi stvarnost predstavljate na određeni način? Rijetko posmatrate stvari detaljno, jer u osnovi, detalji vas i ne interesuju. Ali ako pogledate oko sebe vidjet ćete da upravo ti detalji kriju u sebi nevjerovatna otkrića. Stavite neke nove naočale i gledajte svijet drugim očima.

Komentari

komentara