Magazin

Danas u BiH oblačno vrijeme, tokom dana mogući pljuskovi i grmljavina

Napisao H. H.

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima sa slabim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.

Meteorolozi za sutra najavljuju pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti, poslijepodne i u večernjim satima, će usloviti pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 18, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 26 do 30 stepeni.

subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka moze pasti malo kiše. U Hercegovini i na jugozapadu pretežno sunčano. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti u istočnim područjima može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni.

Komentari

komentara