Magazin

Bruce Willis: Skromnost mu je najveća vrlina

Napisao H. H.

Kampanja HELL ENERGY u kojoj Bruce Willis radije bira energetsko piće umjesto kafe lansirana je početkom aprila ove godine.

Spot u trajanju 30 sekundi prikazuje se na TV stanicama u Bosni i Hercegovini, kao i u 20 zemalja širom svijeta. Mnogo ljudi se pita, kako je uopšte bilo sarađivati sa tako velikom zvijezdom?

Mnogi detalji o ovoj najvećoj reklamnoj kampanji mađarske kompanije za proizvodnju energetskih napitaka koja na tržištu postoji nešto više od 10 godina već su poznati. Međutim, javnost je još uvijek znatiželjna, jer je produkcija jednog takvog spota uvijek zanimljiva. Jedna od članica tima HELL ENERGY objavila je neke zanimljivosti iza scene i otkrila kako je zapravo raditi s Bruce Willisom. Saradnja s Bruceom započela je u pauzi između snimanja dva filma, trillera ‘’Glass’’ koji je sniman krajem prošle i u proljeće ove godine, te filma ‘’Motherless Brooklyn’’ režisera Edwarda Nortona, a u kojem se osim Bruca pojavljuje i Alec Baldwin.

‘’Prvo smo ostvarili kontakt i obavili sastanak sa ljudima koji su vrlo bliski glumcu. Oni su nam rekli da je Bruce veoma skroman i ne djeluje kao tipična high-celebrity osoba, kao što se inače misli o zvijezdama s A liste. Prije početka snimanja, razgovarali smo o svim detaljima što je također bilo ugodno iznenađenje. Činjenica da Bruce nije imao dodatnih zahtjeva kao što je izbor hrane na setu, potvrdilo je ono što prethodno rekli o njemu. Čak smo ponudili i ručak u njegovom omiljenom restoranu u New Yorku, međutim smatrali su i to nepotrebnim. Osim toga, ekipi koja je bila zadužena za snimanje ponudio je svoj apartman u blizini studija, kako bi napravili kratku pauzu, odmorili se i na taj način izbjegli gužvu u saobraćaju i uštedjeli vrijeme potrebno za dolazak do kuće. Na snimanje je stigao 15 minut aranije, jako brzo se spremio i čekao početak snimanja uz HELL ENERGY osvježenje. Bio je prijateljski raspoložen prema svima, jako je dobro pratio upute reditelja te bez pogovora i s osmijehom po nekoliko puta ponavljao scene. Moram priznati da izgleda jako dobro, mladoliko i sportski je građen. Čak je poželio da se fotografiše sa cijelom ekipom i pravio je i individualne selfije sa svim članovima. Pristao je dati i autograme na HELL materijalima koje smo pripremili za fanove. – rekla je Eszter Anna Tóth, PR direktorica HELL ENERGY.

Prilikom snimanja filma ili bilo kojeg drugog projekta, Bruce uvijek bira tim najboljih saradnika. Tako sa Bruceom uvijek rade najbolji svjetski stilisti i šminkeri, koji su također do posljednjih detalja uključeni u snimanje. Naprimjer, bez svoje stilistice Lori Stilson Anderson nikad ne započinje snimanje. Prvi put su sarađivali još prije 33 godine, a od tada postali su bliski prijatelji i zajedno realiziraju sve njegove projekte.

„On je jednostavno impresivan. Naučiti 30 stranica dijaloga u jednom dahu i s takvom lakoćom je zaista nestvarno. Mislim da je to veliki dar. Super je raditi s njim jer je jako zabavan, a pored toga ima i veliko srce. Poznajem ga jako dugo vremena, iako nismo radili zajedno na svim njegovim filmovima. Ali vjerujem da kada radite s nekim koga jako dobro poznajete, to je doista inspirirajuće. Moj je posao da ga podržavam i dam najbolje od sebe kako bi on dobro izgledao,’’ – izjavila je Lori.

Kako je bilo iza scene na snimanju reklame HELL energy pogledajte na linku.

Komentari

komentara