Magazin

Objavila fotografiju iz kupatila te otkrila bolnu istinu o svom stanju: Iza incidenta s mokrim gaćicama stoji potresna priča koju morate pročitati

Napisao A. K.

Emma Carey, 25-godišnjakinja iz Australije, 2013. godine doživjela je tešku nesreću nakon koje je ostala nepokretna.

Skakala je padobranom iz helikoptera, no padobran se nije ispravno otvorio pa je pala na stomak zajedno sa svojim instruktorom.

U padu joj je zgnječena kičma, zbog čega je postala paraplegičarka, no iako su joj ljekari rekli da nikad više neće hodati, nakon brojnih operacija i rehabilitacija, Emma je prohodala, prenosi “Avaz“.

Danas se svi dive njenom oporavku, a na Instagramu je prati više od 120 hiljada ljudi. Ona je zbog toga odlučila pokazati svima kako još ima problema zbog pada koji je ostavio trajne posljedice na njenom tijelu.

“Samo zato što hodam, ljudi misle kako sam se u potpunosti oporavila od povrede leđne moždine, ali istina je da su ostale trajne posljedice. Jedna je od njih to da uopšte ne kontrolišem ni svoj mjehur ni crijeva. Mjehur mi može zadržati najviše 100 ml mokraće prije no što procuri. To je manje od pola šoljice tekućine, što znači da doslovno stalno piškim u gaćice”, objasnila je u statusu na Instagramu.

Međutim, došla je do tačke u kojoj se umorila od skrivanja i bilo joj je dosta ljutnje na samu sebe. “Prošlo je pet godina od tada i mislim da ne postoji prijatelj koji me nije vidio kako mokrim. Obično napomenem ljudima da sam inkontinentna unutar prvih 10 minuta od upoznavanja, a sada objavljujem sliku svog mokrog šortsa javno i uopšte se ne kajem zbog toga”, zaključila je Emma.

Komentari

komentara