Magazin

U BiH i narednih dana nestabilno vrijeme

Napisao H. H.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od sredine dana, postepeno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine poslijepodne i u večernjim satima. Lokalno postoje uslovi i za pojavu grada. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena.

Sutra nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.

četvrtak malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne, uz nešto više oblaka na istoku i sjeveroistoku može pasti i malo kiše. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena.

petak sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. Uz nešto više oblaka, u večernjim satima, ponegdje na sjeveru, sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.

Komentari

komentara