Magazin

Tokom vikenda u BiH pljuskovi i grmljavina

Napisao H. H.

Danas u Bosni sunčano sa umjerenom naoblakom, a u Hercegovini pretežno sunčano.

U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Sutra će, prema prognozama meteorologa, preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U Hercegovini prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače padavine u Bosni, a u Hercegovini se očekuju slabiji pljuskovi. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

nedjelju prijepodne pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

ponedjeljak prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana izgledni su lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se na prognoziraju na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Komentari

komentara