Magazin

Mostarac Dino Memić finalista ZMBT: Pecikoza nazvao Halida Bešlića tokom njegove interpretacije a on ga ocijenio ga desetkom

Napisao H. H.

18-godišnji Mostarac Dino Memić (18.5.2000.), jedan je od 8 takmičara koji su se plasirali u finale šou programa Hayat televizije „Zvijezda možeš biti ti“.

U proteklih osam mjeseci mlađahni Dino je sa preko 20 izvedbi oduševio ovogodišnji žiri šou programa ZMBT i postao i njihov, ali i miljenik publike u cijeloj BiH, pa i regiji.

Finalno veče održat će se u petak 11. maja, a Dino će se, kako saznaje Haber.ba, u finalu predstaviti dvjema pjesmama koje za koje je posebno emotivno vezan. Svoj put do zvijezda pokušat će izboriti utentičnom sevdalinkom s ovog područja, koja govori o njegovom voljenom gradu i jednom muzičkom numerom svog omiljenog pjevača i muzičkog uzora Halida Bešlića,zbog kojeg je nedavno, u emisiji od 23. februara javno pustio suzu.

Dino Memić će, kako sam kaže, tu noć pamtiti cijeli život. Naime, Fahrudin Pecikoza, član žirija, ugodno ga je iznenadio, te pokazao da je nazvao gospodina Halida Bešlića tokom njegove interpretacije, a Halid je rekao da mu
daju desetku.

Dinu je to posebno ganulo, jer on je veliki fan Halida Bešlića.
Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Zanimljivo, ove godine će biti proglašena 2 pobjednika: pobjednik kojeg će proglasiti stručni žiri i pobjednik kojeg će odabrati publika.

Glasanje je otvoreno od petka 4. maja.

Ukoliko želite podržati našeg mladog i, kako je stručno potvrđeno, itekako muzički nadarenog Mostarca , to mozete uraditi pozivom na broj 096230105 u bilo kojem trenutku.

Komentari

komentara