Magazin

Feng shui savjeti za uređenje kupatila: WC šolju i vrata kupatila uvijek držati zatvorene!

Napisao H. H.

U Kini se kupatila, odnosno toaleti, smatraju najlošijim i najnegativnijim mjestom, koje se uopšte ne izlaže feng shui lijekovima (korektorima prostora), jer se tu sva energija bukvalno spira.

U davna vremena, toalet je bio potpuno odvojen od prostora gdje se živi, jede i spava, kao i kod nas. Pošto su danas atraktivne neke druge stvari, nema mnogo mjesta za polemisanje.

Ali, ipak se treba pridržavati određenih pravila:

  •  Kupatilo nikako ne smije biti u centru stana.
  •  Ne smije biti ni ispod stepeništa, jer taj prostor (koji i inače treba da bude vrlo uredan) utiče na školovanje i budućnost djece u kući.
  •  Kupatilo ne smije biti naspram ili iznad ulaznih vrata kuće ili neke važne sobe (dnevna, spavaća, dječija…). Danas su posebno popularne spavaće sobe sa kupatilom unutar nje, što je po feng shui-ju jako nepovoljno. Zato, pri kupovini nekretnine, ovakve treba obilaziti u širokom luku.
  •  WC šolju i vrata kupatila uvijek držati zatvorene, da se ne vraća loša chi energija.
  • Ako se WC šolja nalazi direktno naspram ulaznih vrata kupatila, pored nje treba staviti biljku koja će upijati loš chi. Upravo zbog lošeg chi-ja, biljke će se brzo sušiti i neophodno ih je stalno mijenjati.
  •  Jako je loše ako se kupatilo nađe u nekom od naših povoljnih sektora, posebno sektoru bogatstva. Tada treba u kupatilo staviti metalnu posudu u kojoj je par sitnih kovanica, koje ćemo sa vremena na vrijeme mijenjati, i time stalno aktivirati finansijsku energiju.
  •  Jedino povoljno rješenje za kupatilo je da se ono nađe u jednom od četiri negativna sektora, a da se zatim na vrata kupatila okači ogledalo, kako bi kao prostorija simbolički nestalo, prenosi “Aura“.

Komentari

komentara