Magazin

Vremenska prognoza za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme…

U jutarnjim satima, ponegdje i tokom prijepodneva, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Jutarnje temperature od 10 do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 27 °C.

Sutra umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili pljusak. Poslijepodne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne do 28 °C.

utorak sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni će donijeti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 7 do 11, na jugu do 18, a dnevne od 17 do 22, na jugu do 28 °C.

srijedu nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 16 do 25 °C.

Komentari

komentara