Magazin

UPALJEN ALARM I danas će biti obilne kiše s grmljavinom, pogledajte gdje će biti najgore

Napisao H. H.

NAKON dva dana jake kiše i grmljavinskog nevremena s tučom, danas nas opet očekuje slično vrijeme.

Kako javlja DHMZ, bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. Mjestimice je moguća kiša, a poslijepodne i prema kraju dana pljuskovi s grmljavinom koji će biti češći na kopnu. Obilnija oborina moguća je u zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a podno Velebita puhat će bura. U Dalmaciji će puhati umjereno jugo koje će slabiti tijekom dana. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 21 i 26 °C, na istoku i viša.

Žuti meteoalarm za dijelove zemlje

I dok je jučer žuti i narančasti Meteoalarm bio upaljen za cijelu Hrvatsku, danas je situacija nešto bolja.

Žuti Meteoalarm na snazi je danas za područje Like i Gorskog kotara, središnje i sjeverne Hrvatske te za istok zemlje.

I dok je za istok zemlje žuti Meteoalarm na snazi zbog lokalnih pljuskova s grmljavinom, koji su osobito mogući u Slavoniji, za ostale dijelove zemlje za koje je upaljen žuti alarm najavljena je i obilna kiša.

U tim predjelima lokalno se očekuje obilnija kiša s 25 do 40 mm padalina po metru četvornom.

Kiša širom zemlje

Kako pak najavljuje Weather Channelov Storm Radar, danas možemo očekivati kišu cijelom Hrvatske ali i regije. Naime, kiša koja već pada u dijelovima BiH i Italije tijekom dana bi se trebala proširiti i na Hrvatsku, ali i cijelu regiju.

Prema trenutnoj prognozi, u popodnevnim satima se očekuje kiša koja će zahvatiti cijelu zemlju, a čiji intenzitet će biti različit u svim dijelovima zemlje.

Komentari

komentara