Magazin

POTRESNO, OTAC ANE KOKIĆ OGORČEN: “Molio sam kćerku da se pomirimo, ali ona neće da…”

Napisao A. K.

Stevan Kokić, otac srbijanske pjevačice Ane Kokić, s kojom ne razgovara punih 18 godina, kaže da je dao sve od sebe da u posljednjih godinu dana povrati porodicu, ali da, nažalost, u tome nije uspio.

S obzirom na to da se juče navršila godišnjica od smrti pjevačicine bake Ane, po kojoj je i dobila ime, posjetili smo njenog tatu na pijaci na Konjarniku, gdje već godinama drži tezgu s kozmetikom i kućnom hemijom, piše “Kurir“…

“Drago mi je što ste došli. Eto, danas je godišnjica smrti moje majke, Anine bake. Sa bratom sam bio na groblju. Sa njihove strane niko se nije pojavio. Ništa se nije desilo otkad ste posljednji put bili. Vidim da definitivno od pomirenja nema ništa. Bio sam uporan da dobijem Anu. Nekoliko puta sam je pozvao, ali se nije javljala, slao sam joj i poruke, ali nije odgovarala. Otišao sam korak dalje i pozvao bivšu suprugu, ali ona mi je poručila da uzalud zovem jer kćerka za mene ne želi da čuje. Spustio sam slušalicu jer sam shvatio da nema smisla pokušavati dalje. Nažalost, tako je kako je”, priča očajan Stevan.

Kokićkin otac smatra da je sve drugačije moglo da bude da su njegove kćerke Ana i mlađa Maja htjele da čuju njegovu stranu priče, ali one mu nikada nisu dale priliku da porazgovaraju i sve im objasni.

“Žao mi je što je sve tako ispalo. Priča njihove majke je dosta uticala na njih. Nemam ništa protiv, majka je majka, sve ja to razumijem, ali mogli smo da sjednemo da porazgovaramo, da se saslušaju sve strane i da se sve riješi. Pokušao sam, meni je najteže što se tiče cijele situacije, vrijeme će da pokaže sve”, nastavlja Kokić, koji pati što do sada nije upoznao Anine kćerke, svoje unuke.

“Bogu hvala, moja kćerka ima dvije djevojčice i one će da porastu. Život piše romane. Ana je moja kćerka i ja je volim najviše na svijetu. Svoj dio krivice priznajem. Kriv sam i kajem se zbog svega. Svako bi volio da povrati porodicu, pa i ja. Ali, kada bi i druga strana rekla istinu, mnogo toga bi se promijenilo”, zaključuje Kokić, koji je izgubio porodicu zbog alkohola i kocke.

Ana i dalje ne želi da se oglašava ovim povodom. Ona je dan pred godišnjicu bakine smrti otputovala kod supruga Nikole Rađena u Moskvu.

“O tim stvarima ne želim da pričam jer to rješavamo sami, u krugu porodice. Ne znam da li je lahko oprostiti, ali zaboraviti je teško”, rekla je svojevremeno srbijanska pjevačica.

Komentari

komentara