Magazin

ZA VIKEND TEMPERATURE I DO 19 STEPENI, A ONDA SE SVE MIJENJA: Spremite se na ono što nas čeka naredne sedmice!

Napisao H. H.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda za vikend nas očekuju prave proljetne temperature, dok će narednu sedmicu obilježiti nestabilno vrijeme praćeno kišom.

U subotu, 10.03.2018., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U nedjelju, 11.03.2018., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak i potpuno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se prognozira u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga u noći na ponedjeljak kada se većinom očekuju jaki udari od 50 do 60 km/h. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne tokom noći su mogući i olujni udari juga od 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U ponedjeljak, 12.03.2018., u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno sa kišom gdje se prognozira 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijeli Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa prolazno slabijim padavinama prijepodne. Veći dio dana vjetrovito, od poslijepodnevnih sati jugo će oslabiti. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U utorak, 13.03.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Ujutro slabo jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Komentari

komentara