Magazin

Zavisnost – Djevojka jede automobilske gume (FOTO)

Napisao admin

Kaže de je žilavost ono što joj je najprivlačnije kod gume i da je žvakanje odlična vježba za vilicu. Svugdje po kući drži male činije sa gumenim opiljcima da joj budu nadohvat ruke kada osjeti potrebu za njima.


Djevojka jede automobilske gume (Foto: telegraf)

Neki piju gazirana pića, neki se dave u čokoladi, drugi puše cigarete, treći su ljubitelji dobre kapljice, a četvrti ne mogu život da zamisle bez mesa: suština je u tome da svi imamo neki porok. Međutim, 19-godišnja Alison čudnija je od mnogih zbog svog apetita za gumenim opiljcima. Posljednjih šest godina za Alison iz Atlante automobilske gume su omiljena užina.

Kaže da je žilavost ono što joj je najprivlačnije kod gume i da je žvakanje odlična vježba za vilicu. Svugdje po kući drži male činije sa gumenim opiljcima da joj budu nadohvat ruke kada osjeti potrebu za njima. Iako nije zabrinuta zbog hemikalija u gumi, obavezno je opere.

Kada je bila mala, žvakala je noge svojih barbika, ali kada joj je to dosadilo, prešla je na žvakaću gumu. Jednog dana je probala opiljke automobilskih guma i od tada nije prestala.

Sada pojede 60 centimetara opiljaka dnevno i, otkad je počela, pojela je 50 cijelih automobilskih guma.

– Ima ukus hemikalija, ali je nevjerovatan – kaže Alison.

Kada nema automobilske gume, onda jede gumice za tegle. Iako obožava gumu, priznaje da redovno ima probleme sa probavom. Njen zaručnik, koji radi u fabrici guma, bio je veoma zabrinut zbog njene zavisnosti i nagovarao je da posjeti doktora.

Kada je konačno otišla kod doktora, rendgenski snimci su pokazali da njena navika nije ostavila trajne posljedice na njene organe, ali su je doktori upozorili da postoji povećan rizik da oboli od raka zbog velike količine hemikalija koje unosi svaki dan.

Od tada je smanjila, ali ne može potpuno da se oslobodi svoje zavisnosti.

telegraf.rs

Komentari

komentara