Magazin

VRHUNAC LEDENOG VALA, HERCEGOVINA U MINUSU, AKTIVIRAN METEOALARM: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Napisao H. H.

Na snazi je narančasti meteoalarm, zbog vrlo niskih jutarnjih temperatura zraka u cijeloj zemlji

Iz Hidrometeorološkog zavoda BiH najavljuju minimalne temperature zraka od -17 do -10 °C u Bosni. Na planinama i visoravnima do -20 °C, a u Hercegovini do -7 °C.

Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne oblačno. Ponegdje u Bosni sa slabim i povremenim snijegom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -17 do -10, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -8 do -2, na jugu od -1 do 4 °C.

Sutra pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini prelazak snijega u kišu. Jutarnje temperature od -17 do -11, na jugu od -7 do -1, a dnevne od -4 do 1, na jugu do 6 °C.

U petak oblačno vrijeme s kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prijepodnena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini se očekuje od 40 do 60 litara kiše po četvornome metru. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu do 6, a dnevne od -1 do 5, u Hercegovini do 10 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnje temperature od -1 do 3, na jugu do 10, a dnevne od 2 do 10 °C.

Komentari

komentara