Magazin

MERAK – Halid Bešlić, poslije 20 godina, oduševio beogradsku publiku!

Napisao admin

Halid Bešlić, legenda narodne muzike i jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, održao je koncert poslije 20 godina u Beogradu i to u 'Kombank Areni' pred oko 15.000 ljudi


Halid Bešlić (foto: Telegraf)

Halid Bešlić, legenda narodne muzike i jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, održao je koncert poslije 20 godina u Beogradu i to u “Kombank Areni” pred oko 15.000 ljudi koji su zajedno s njim preko 3 sata pjevali “Beograđanku”, “Miljacku”, “Zlatne strune” i mnoge druge nezaboravne hitove.

Koncert je, kao što je to postao običaj kod svih izvođača, počeo sa zakašnjenjem od 30 minuta, a na binu su prvo izašli članovi pratećeg benda Halida Bešlića uz taktove “Miljacke” koji su odmah doveli atmosferu do usijanja.

Uz pjesmu “Dvadeset i neka ti je godina“, simbolično, legenda narodne muzike otvorila je i zvanično svoj koncert, na koji je čekao punih 20 godina.

– Dobro veče Beograde, prošlo je 20 godina od kako se vidjeli nismo, a baš sam te se uželio – bile su prve riječi upućene publici od strane Halida Bešlića.

Onda su se kao na traci ređali hitovi iz slavne zbirke Halida Bešlića, kao šro su “Miljacka”, “Beograđanka”, “Zlatne strune”, “Prvi poljubac”, “U meni jesen je”, “Jabuke su bile slatke” i mnogi druge pjesme koje ni na sekund nisu dozvoljavali publici da sjedne, a bilo je i onih koji poneseni divnim pjesmama nisu mogli da sakriju suze.

Kao specijalni gosti na koncertu pojavili su se Željko Bebek, Alka Vuica, Legende i Viki Miljković koji su dodatno svojim hitovima podgrijevali atmosferu.

Kako je počeo tako je i završio koncert sa dvije pjesme koje su izazvale najviše ovacija publike, a to su “Beograđanka” i “Miljacka”.

– Srećan sam zbog koncerta u Beogradu nakon duge pauze. Uživao sam – izjavio je popularni pjevač na kraju.

telegraf

Komentari

komentara