Magazin

STAJAO JE PORED MRTVE JELENE DOK JE PRIJAVLJIVAO NESTANAK!

Napisao A. K.

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), stajao je pored kanala u Borči u koji je bačena iskasapljena pjevačica “Granda” u trenutku kad je prijavljivao njen nestanak! Kako Srpski telegraf saznaje, vještačenjem mobilnih telefona supružnika Marjanović, kao i analizom baznih stanica, utvrđeno je da je Zoran bio u neposrednoj blizini tijela kad je pozvao prijatelja policajca i rekao mu da ne može da pronađe Jelenu, koja je otišla na trčanje. Tek četiri sata kasnije o slučaju je obaviještena policija.

Ovo je samo još jedan od dokaza da je Marjanović umiješan u brutalni zločin u Borči. Naime, ključni dokaz protiv njega zasad su tragovi krvi s Jelenine glave, koje su na Zoranovim farmerkama pomiješane s blatom pronašli stručnjaci iz inostranstva. Takođe, blato s pantalona poklapa se s onim koje je pronađeno na tijelu izmasakrirane pjevačice. Sad je utvrđeno i da je u vrijeme ubistva pjevačice bio na lokaciji na kojoj je leš pronađen. S tog mjesta je i pozvao policajca kojem je rekao da je Jelena nestala – priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako dodaje, optužnica protiv Marjanovića je spremna i trebalo bi da za desetak dana bude podignuta, a potom dostavljena sudu.

– Slučaj “Marjanović” je izazvao veliku pažnju javnosti, a sve zanima ko je ubio mladu pjevačicu koja se nikom nije zamjerila i zbog čega. Sumnja je nakon pronalaska tijela odmah pala na Zorana, ali protiv njega tad nije bilo dokaza.

Tek nakon 17 mjeseci od zločina prikupljeno je dovoljno dokaza, na osnovu kojih je Marjanović završio u pritvoru – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, u dosadašnjoj istrazi saslušani su svi predloženi svjedoci, završena su brojna vještačenja, među kojima je i neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a nakon podizanja optužnice očekuje se da će uskoro biti zakazano i suđenje Marjanoviću.

– Bilo je dosta kontradiktornosti u ovom slučaju. I sam Zoran je na saslušanju iznio niz nelogičnosti, pa i pogrešno vrijeme u koje je sa Jelenom bio na nasipu u Borči. U međuvremenu se pojavio i svjedok blizak porodici Marjanović koji tvrdi da je kobnog dana Zorana vidio na nasipu, skoro dva kilometra dalje od mjesta na kojem je tvrdio da je bio – priča naš izvor.

(Republika.rs)

Komentari

komentara