Magazin

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN DOKTORA: “Rekao je da imam ogromne grudi, pozvao me bliže i rukom prešao preko njih…”

Napisao H. H.

Dvoje se pacijenata požalilo na neprofesionalnost i vulgarnost jednog liječnika ortopeda u zagrebačkoj KB Dubrava u Hrvatskoj.

Za “Provjereno” “Nove TV” ispričali su kako su se na rutinskom pregledu iznenadili ponašanjem doktora…

“Pitao me jesam li udana…

Lana Žugec kaže da je tamo doživjela poniženje na pregledu na koji je došla zbog dijagnoze skolioze i jakih bolova u leđima.

“Njegov prvi komentar bio je: ‘A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa. Što trebate, penziju ili bolovanje?”, ispričala je Lana i dodala da je doktor neprestano komentarisao njene grudi, a ispitivao ju je i sasvim neprimjerena lična pitanja.

“Čitavo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udata i imam li djecu, na što sam rekla da, pa me pitao da li su mi i djeca grbava. I onda je pitao je li kad me moj muž prvi put j****, to bilo sprijeda ili zg***, jer ako je bilo zg*** onda je morao vidjet da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu”, ispričala je šokirana pacijentica za “Provjereno”.

Nakon rendgena se Lana opet vratila u ambulantu ovog doktora, ali tu njegova neprofesionalnost nije stala. Pozvao je da mu dođe bliže, navodno kako bi zajedno pogledali slike s rendgena, ali tada je rukom prešao preko njenih grudi.

“Joj, sad bi se, da nema sestre, ovo moglo smatrati da sam vas pipkao”, rekao joj je, a pacijentica od šoka nije reagovala. Medicinska sestra joj je na kraju rekla da se on prema svim pacijentima tako ponaša.

Komisija će utvrditi doktorovu odgovornost

To je javno potvrdio još jedan pacijent, Ivica Milanja iz Zadra, a njegovo neugodno iskustvo s tim istim doktorom dogodilo se još 2011. godine. Nezadovoljan je zbog toga što ovaj doktor nije kažnjen, već i dalje radi na svojem radnom mjestu bez ikakvih posljedica. Nakon što je pacijentica s početka priče prijavila ovakvo ponašanje, direktor KB Dubrava oformio je komisiju koja bi trebala utvrditi njegovu odgovornost i daljnje sankcije.

Komentari

komentara