Magazin

Magični dani u februaru: Volite se i bijeli luk jedite!

Napisao A. K.

Februar mjesec svake godine donosi pregršt lijepih dana koje nose sjajno – zlatne energije ali ovaj februar 2018. biće prebogat takvom energijom. Pa da pogledamo.

Ako imate probleme sa energetskim vampirima koji vas iz dana u dan opsjedaju, uznemiravaju, ako se zbog njih osjećate manje vrijednim ili klonulim, evo jedan skraćeni ritual protiv njih.

Oslobodite se energetskih vampira

Ako se krećete među ljudima koji konstantno emituju negativnu energiju (prepoznaćete ih po tome što vam je u njihovom prisustvu neprijatno ili se osjećate iscrpljeno), uradite mali mjesečev ritual koji će vas zaštititi od takvih osoba.

Komad nakita koji stalno nosite stavite u čašu izvorske vode koju, dan prije punog mjeseca, treba odložiti na sims prozora. Sljedeće noći, kada se na nebu pojavi uštap, kažiprstom promiješajte vodu tri puta u krug, u smjeru kazaljke na satu, izgovarajući: ”O, veliki Mjeseče, sačuvaj me od zla”.

Nakon toga podignite čašu ka nebu, držite je u tom položaju minut-dva, a potom izvadite nakit i stavite ga na sebe. Ezoteričari savjetuju da se ovaj ritual izvodi jednom mjesečno.

RITUAL: Ako želite da postane Majka?

Između 12. i 15. februara uzmite buket cvijeća koje najviše volite, idite do rijeke i izgovorite sljedeću molitvu:

“Bože, tražim od tebe samo jednu želju. Ispuni mi ono za čim čezne moje srce. Blagoslovi me da dobijem dijete, da unesem sreću i radost u svoj život. Blagosiljaj me da postanem Majka, da donesem još jedan život na ovaj prelijepi tvoj svijet. Bože, usliši moje molitve, ispuni želju srca moga. Amin – Amin – Amin”
Želim samo napomenuti da 14. februara je svjetski dan zaljubljenih no po pravoslavnom predanju – tipiku toga dana proslavlja se Sveti mučenik Trifun. Sveti Trifun je bio veliki čudotvorac i iscjelitelj od mnogih velikih bolesti, a najviše je pomagao kod psiholoških bolesti.

Tog dana se preporučuje vinogradarima i uopšte voćarima da posjete svoje plantaže i da tamo, na početku kao i na kraju sadnica, posade po jednu ružu, a da mladare zaliju crvenim vinom.

MAGIČNI DANI U FEBRUARU

14 februar: Dan zaljubljenih idealna je prilika da pokažete nekome svoje osjećaje. Ukoliko ste slobodni, treba da izvedete ritual za privlačenje ljubavi.

15. februar: Danas je Sretenje, prvi sastanak zime i ljeta. Iskoristite energiju ovoga dana kako biste zaštitili kuću od svakog zla. Uspite izvorsku vodu u bokal, pa držeći ga u jednoj ruci, a svijeću u drugoj, poprskajte sva vrata i prozore u domu. Izvorskom vodom operite podove i ogledala u stanu. Voda koja je tog dana uzeta sa izvora, može da iscijeli mnoge bolesti i uroke.

19. februar: Stočari na ovaj dan sa tamjanom kade štale kako bi im krave davale zdravo i obilno mlijeko.

20 februar: Od ovog dana pa sve do 5. maja treba jesti po jedno čehno bijelog luka.

24 februar: Danas se izvode magijski rituali za privlačenje bogatstva.

Djelovanje kosmičkih i podzemnih energija

Od prvog do četvrtog očekuju se povišene kosmičke energije koje će pojačati krvni i srčani pritisak ali i očni takođe. Dani od 5. do 8. neće nas iznenaditi kostobolja, pritisak u prednjem dijelu glave.

Probleme sa srcem, grudnim dijelom uopšte, kičmenim dijelom možemo očekivati u danima od 9. do 11. februara.

Period 12. na 15. djelovaće uglavnom na stomačne probleme.
Ali period 17. na 22. očekuju se dešavanja u predjelu stomaka, štitne žlijezde, pojačanog sekreta ali i pojedinih infekcija.
Dani od 23. do 25. malo više će utjecati na psihološko polje, a kod ljepšeg spola i pojačana ginekološka dešavanja.

Posljednja tri dana februara očekivat će nas dešavanja u predjelu glave, sinusa, grla i pritiska.
Za kraj želim samo napomenuti da nema potrebe čekati 14. februar da pokažemo nekom da ga volimo…Ljubav je 365 dana u godini, volite svaki dan jer iz ljubavi se rađa tako fina i pozitivna magična energija koja će vas podići do najviših visina.

(aura.ba)

Komentari

komentara