Magazin

Danas i sutra sunčano vrijeme, od srijede naoblačenje

Napisao H. H.

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati pretežno sunčano vrijeme

Prijepodne je izgledna magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Meteorolozi za sutra prognoziraju sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Krajem dana povećanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U srijedu se očekuje više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U ostalim područjima umjerena naoblaka, prolazno i pretežno oblačno. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

Komentari

komentara