Magazin

IVANA IZ ZAJEČARA OSTALA BEZ NAJMILIJIH: Umjesto svadbe, spremam sahranu!

Napisao A. K.

Ivana Angelov (28) iz Zaječara izgubila je tri člana porodice u teškoj saobraćajnoj nesreći i umjesto da se priprema za svoju svadbu i bira vjenčanicu, obukla je crninu i priprema sahranu najmilijih!

Trebalo je da se udam za mjesec-dva! Umjesto bijelog, sada ću nositi crninu. Uđite, da vam ispričam kako ostadoh bez najmilijih! – kaže Ivana Angelov (28) koja je u saobraćajnoj nesreći u subotu izgubila brata Ivana (25), majku Dragicu (47) i oca Zorana.

 

Uzrok nesreće u kojoj je ova djevojka izgubila porodicu još se ne zna. Uviđaj na mjestu nesreće je završen, a slučaj je preuzelo Osnovno javno tužilaštva u Zaječaru, koje ispituje uzrok nesreće.

 

Kako smo nezvanično saznali, otac Zoran je vozio „opel kadet” kada je izgubio kontrolu nad automobilom i direktno se sudario sa vozilom brze pošte koje je naišlo iz suprotnog pravca. Neposredno poslije čeonog sudara, na automobil porodice Angelov otpozadi je naletio kombi i bukvalno smrskao putničko vozilo. Nesreća se dogodila na magistralnom putu Zaječar-Negotin, kod skretanja za selo Salaš. Prema prvim podacima, uzroci nesreće su najvjerovatnije slaba vidljivost zbog jake vejavice i klizav put prekriven tankim slojem snijega. U kući smo zatekli gužvu, a žamor okupljene rodbine i komšija nadjačavali su kuknjava i lelek. Okupile su se komšije, kolege, prijatelji i familija. Ivana nam prepričava svoju agoniju, koja se dogodila 13. januara.

 

– Trebalo je da zajedno proslavimo Srpsku novu godinu, da se proveselimo, nasmijemo, počastimo. Zato su njih troje i krenuli po mene i mog vjerenika Nenada u negotinsko selo Vidrovac, gdje sada živim. Namjeravali su da nas voze u Zaječar, u moju rodnu kuću, da proslavimo – priča Ivana iznemogla od tuge.

 

Ivana i njen vjerenik Nenad bili su raspoloženi i veselo su čavrljali dok su čekali. Nisu ni slutili da su njih troje mrtvi!

 

– Nikada neću zaboraviti majčin glas! Pozvala me je oko 13 sati, sa benzinske pumpe, kazala je da su krenuli i da su svratili samo da sipaju gorivo. Od tada je prošao skoro pun sat, ali oni nisu stizali. Mislili smo da su se zadržali negdje usput. Zvali smo ih. Zvonili su mobilni telefoni, ali nam se niko nije javljao! Mislimo, ne čuju. Četiri sata kasnije zazvonio nam je telefon… – drhtavim glasom priča Ivana.

 

Pozvala ih je komšinica i kazala da su joj roditelji i brat imali saobraćajnu nesreću, da se nalaze u zaječarskoj bolnici i da su svi dobro.

 

Posavjetovala ih je da odmah krenu za Zaječar. Nenad nastavlja Ivaninu priču i kaže da su na putu iznenada naišli na zastoj.

 

– Policajac preusmjerava vozila na sporedni put. Priđem mu, predstavim se, a on mi kaže: „Desilo se ono najgore!” Vraćam se do auta, gubim tlo pod nogama, ali Ivani ništa ne govorim. Nemam snage… – priča Nenad i dodaje da joj je istinu saopštio tek kada su stigli u Hitnu službu u Zaječaru.

 

– Zagrlio sam je dok je jecala. Moramo da živimo dalje, ali ćemo ih zauvijek pamtiti. Svi su bili dobri ljudi, vrijedni, pošteni. Zoran i Ivan su radili na građevini, Dragica je bila domaćica. Nikada ih nećemo prežaliti – kaže Nenad.

 

Kuća se i dalje puni. Lelek ne prestaje. Nastradali sin i roditelji su u bolničkoj kapeli. Danas će biti obavljena obdukcija radi utvrđivanja povreda i uzroka smrti, a sahrana je zakazana za utorak.

(Alo.rs)

Komentari

komentara