Magazin

Cijelu noć spašavali troje tinejdžera koji su jedno za drugim padali u nesvijest

Napisao H. H.

Šestero tinejdžera odlučilo je najluđu noć u godini provesti u selu Pristeg kraj Benkovca. Pronašli su jedan privatni prostor u kojem je nekad bio mali seoski dućan. Budući da u bivšem dućanu nema struje, a bilo je i prilično hladno, vlasnik tog prostora donio im je grijalicu na struju koja je radila uz pomoć dizelskog agregata i stavio je u jednu pomoćnu prostoriju.

Oko 2 sata poslije ponoći dvojica 16-godišnjaka i 18-godišnji mladić izašli su van, a dvije djevojke u dobi od 17 i 18 godina ostale su unutra same. Treća je u međuvremenu otišla kući. Odjednom se iz dućana začuo vrisak. Jedna od djevojaka počela je dozivati jednog od mladića.

Dođi brzo unutra, molim te, prijateljica nam je pala u nesvijest i ne daje znakove života! I meni je loše“, vikala je uplašena djevojka.

Mladić je odmah dotrčao i krenuo izvlačiti van iz prostorije djevojku koja je izgubila svijest. Međutim, tada je i druga djevojka točno ispred njega pala u nesvijest. Mladić se ne sjeća što se dogodilo nakon toga jer se i sam srušio.

Tada su dotrčala ova dvojica koja su ostala vani i vidjeli njih troje kako nepomično leže. Prvo su izvukli 18-godišnjeg mladića, a 16-godišnji mladić je počeo zvati Hitnu. Dok je on ekipi Hitne objašnjavao što se dogodilo, drugi je ušao u prostoriju kako bi izvukao i spasio djevojke. No, tada je i on pao u nesvijest“, kažu upućeni u događaj.

Otrovana djeca prevezena su u zadarsku Opću bolnicu. Jedan je mladić brzo došao k sebi, ali kako je pao, ima ozljedu na glavi i ogrebotine po tijelu.

Ostali su tek pred jutro došli svijesti, nakon čega su pušteni kući. Prema prvim informacijama, neće biti nikakvih prijava i događaj je, što se policije tiče, zaključen.
Naime, osoba koja im je dala agregat, upozorila ih je da vrata moraju biti otvorena, na što su se oni oglušili.

Djeci je valjda bilo hladno pa su ga unijeli unutra kako bi se mogli grijati i puštati glazbu, a još su i vrata zatvorili“, kaže mještanin.

Komentari

komentara