Magazin

Sneki prvi put o porodičnoj tragediji: Pjevačica konačno smogla snage i progovorila o najvećoj boli!

Napisao H. H.

Iako o svojoj rak-rani ne želi da priča, Sneki je smogla snage da progovori poslije velikog gubitka.

Sa setom u glasu, Sneki je progovorila o svojoj mam

– Ne volim, a i ne mogu o tome da pričam jer za mene je to još uvijek sve svježe.  je moj najveći bol. Ona je bila moja najveća podrška u životu, moje sve. Nedavno se desio jedan lijep trenutak, kada je u najvažnijoj instituciji, Savezu estradnih muzičara Srbije, obilježeno 30 godina mog rada i postojanja. Tada sam dobila priznanje za sve što sam uradila do sada i osjetila sam da je moja mama bila tu na mom desnom ramenu i sve to posmatrala. Ja je uvijek u takvim situacijama pomazim i ona je moja snaga i vjetar u leđa da nastavim da koračam dalje. Negdje sam ovu nagradu njoj posvetila, – očiju punih suza kaže Sneki i dodaje:

– Bila mi je nevjerovatna podrška u teškoćama i u sjajnim trenucima, bila je žena koja je imala talenat za život. To je bila žena na koju ja temperamentom mnogo podsećam iako sam fizički na tatu. –

Pjevačica ističe da su temelj svake dobre osobe ljubav i porodica.

– Meni je ljubav najveći pokretač i to porodično jezgro, moja majka koja je živjela za sve što sam ja radila, moj tata i moje divno okruženje. Bez svega toga ja ne bih mogla, tu su i kolege kao podrška, – kaže pjevačica koju uvijek gledamo nasmijanu dok je tugu za gubitkom majke sačuvala za svoja četiri zida, piše “Alo“.

– Veliki sam emotivac, plačem i tugujem kao i svi drugi. Čim me niste vidjeli u takvom stanju, znači da to smatram intimnom stvari. Svi imamo loše i fenomenalne trenutke. Trudim se da više dajem ljudima, nisam od osoba koje želje samo da uzmu i da grabe. Dajem ljubav koliko mogu i trudim se da učinim dobre stvari onima kojima je pomoć potrebna. Smatram da kada budemo bili na nekoj drugoj frekvenciji, to će se vrijednovati, isključivo ono što smo dali, – kaže Babićeva, koja je i na estradi morala da se bori protiv raznih načela koja nisu bila onakva kakvim ih je ona zamišljala.

– Mladima poručujem, naročito onima koji se bave estradnim poslom, spremite sa na više loših stvari, ali upornost je najvažnija. Pjevam već skoro 30 godina i planiram da to ovjekovječim koncertom u Beogradu jer sam to dužna publici koja je uz mene istim žarom sve ove godine. Meni to puno znači jer mi je imperativ da trajem. –

Ipak, njenu karijeru nisu obilježili skandali.

– Mislim da sam možda jedina osoba koja je tako svoju karijeru kanalisala, ali vrijeme se promjenilo. Radila sam sa ljudima koji su profesionalci u svakom smislu te riječi, međutim danas ima svega i svačega, ali se i tu nađe divnih pjevača i divnih ljudi. Svako bira kako će ostvariti svoju karijeru, – objašnjava Sneki, koja još uvijek nije dobila konkurenciju kada je dužina nogu u pitanju i na pragu šeste decenije izgleda fenomenalno.

– Vanvremenska sam u svakom slučaju, – kroz osmjeh kaže pjevačica o čijem ljubavnom životu se malo zna, osim da se u martu 2002. godine udala za njemačkog biznismena srpskog porijekla Radomira Stojanovića, od kog se razvela prije devet godina.

– Sretna sam što u ovom trenutku više ne planiram, to mogu sebi da priuštim jer sam većinu svojih planova ostvarila. Sada mogu širom otvorenih očiju da gledam i vidim neke stvari koje su mi godine prolazile a da ih ja nisam primjetila. Što se tiče mog ljubavnog života, nema potrebe da se o tome priča jer to je moj privatni život. S druge strane, nikada ništa nisam krila. U ljubavi uvijek morate imati plan A i plan B, – tajanstvena je ova muzička zvijezda koja iza sebe nema nasljednika.

Sneki Babić kaže da je nedavno ostvarila jednu od najvećih želja, a to je da posjeti Jerusalem.

– Kosmosu i Bogu hvala što mi se ta želja ostvarila. Sveta zemlja je mene pozvala prije godinu dana i bila sam na hodočašću. To je najveća energija koju sam ikada osjetila, ali ne mogu vam reći šta sam poželjela. Čim ste u svetoj zemlji, vi ste tamo pozitivni, izabrani i osjećate se posebno, – objašnjava pjevačica.

Komentari

komentara