Magazin

SLIJEDI NOVI VREMENSKI PREOKRET: Snijeg i minusi do kraja sedmice, a od ponedjeljka čeka nas veliko iznenađenje

Napisao H. H.

U Beogradu će u četvrtak biti slab mraz, a tokom dana umjereno do potpuno oblačno i hladno. Vjetar će biti slab, zapadni, sjeverozapadni.

Ipak, od ponedjeljka nas čeka značajno ljepše vrijeme i više sunca.

I u narednih sedam dana biće umjereno i potpuno oblačno samo ponegdje sa slabim kratkotrajnim snijegom. U subotu se očekuju slabe padavine (kiša i sneg), a u nedjelju snijeg.

Početkom naredne sedmice suho uz porast dnevne temperature.

Od ponedeljka nas očekuje pravi vremenski preokret. U celoj Srbiji porast temperature, u nekim krajevima za čak 10 stepeni.

U Novom Sadu do kraja sedmice hladno i oblačno, za vikend meteorolozi predviđaju vejavicu i snijeg. Od ponedeljka razvedravanje, sunčano i toplo, sa dnevnom temperaturom do 10 stepeni.

U Kragujevcu danas hladno i oblačno, sa dnevnom temperaturom do -2. Za vikend kiša i snijeg, a od ponedjeljka preokret. Toplo i sunčano sa temepraturom u porastu i do 10 stepeni.

U Nišu danas snijeg, a slično vrijeme će se zadržati do kraja sedmice. Od ponedjeljka prestanak padavina, temperatura u porastu, maksimalna dnevna do 10 stepeni.
Na planinama do kraja sedmice snijeg, a od ponedjeljka veoma sunčano sa temperaturom na Kopaoniku od 2 do 4 stepena, na Zlatiboru 5 do 7.

PROGNOZA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 

U Bosni se u četvrtak  prije podne prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana, smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje u noći na petak. U planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje od -4 do 1, a najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni.

U petak se prognozira više oblačnosti prije podne. U jutarnjim satima moguć je slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana, smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od -3 do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Komentari

komentara