Magazin

STRAŠNA TRAGEDIJA: Dječak se smrznuo i umro na trijemu dok je njegova majka nadrogirana spavala u kući

Napisao H. H.

Jedna je majka priznala da je dopustila da se njen trogodišnji sin nasmrt smrzne vani dok je ona, nadrogirana, spavala u kući.

“S time će se morati nositi do kraja života”

Jamie Basinger rekla je da je kriva za nenamjerno ubojstvo Landyna Meltona. Očekuje se da će ta 24-godišnjakinja odslužiti 36 mjeseci nadzirane uslovne slobode, te da će provesti između 19 i 32 mjeseca u zatvoru. Ta je kazna rezultat nagodbe sa tužilaštvom u Morgantonu u Sjevernoj Karolini (SAD), javlja “Independent”. Njena je majka rekla da je ovo nešto s čime će Jamie morati živjeti do kraja života.

“Bit će to borba za nju i za sve nas”, rekla je njena majka i dodala da još uvijek postoje neka neodgovorena pitanja o smrti trogodišnjaka. Landyn je pronađen mrtav 15. marta nakon što ga je vidjela jedna od komšinica kako leži na trijemu i pozvala policiju, prenosi “Net“…

Okružna državna tužiteljica Michelle Lippert rekla je da je odmah stigla na mjesto i pokucala na vrata kuće u kojoj je živjela Jamie. Otvorio je njen dečko Joshua Steffey. On je zatim otišao po Jamie. Oboje su kasnije priznali da su pušili meth dva dana prije Landynove smrti, a prethodnu noć i marihuanu. Njen advokat, Frank Webster rekao je da je Jamie sarađivala s vlastima jer je i sama tražila odgovore, a bila je i jako tužna i pogođena zbog sinove smrti. Na sudu je rekla da ne razumije šta se dogodilo i da joj ništa nema smisla.

Dječak je prije smrti pokušao ući u kuću

“Kada se to dogodilo, kad je vidjela da Landyn leži na trijemu, slomila se i počela plakati te pala na pod. Nakon toga uopšte nije prestala plakati”, rekao je advokat. Međutim, otisci prstiju na staklenim vratima otkrili su da je dječak pokušao ući u kuću prije nego što je umro, što znači da je Jamieno zanemarivanje dovelo do njegove smrti. Tužitelji tvrde i da je dječak imao krvi na licu, iako obdukcija nije pokazala nikakve znakove traume. Dječak je došao živjeti s majkom samo nekoliko sedmica prije toga, nedugo nakon svog trećeg rođendana.

Prije toga je živio s Brendom Basinger, svojom bakom i Jamieinom majkom. Da Jamie i njezin dečko nisu koristili droge, dječakova bi se smrt vodila kao nesreća. Par je u novembru odbio nagodbu rekavši da nisu krivi, ali ipak su priznali nakon što se zajednica okrenula protiv njih. Uz kaznu će Basinger morati odslužiti i 72 sata društveno korisnog rada i slušati naredbe suda kada je riječ o njenom drugom djetetu.

Komentari

komentara