Magazin

Danas i narednih dana oblačno vrijeme s padavinama

Napisao H. H.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme, u Hercegovini s kišom, a u Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom.

Na planinama će padati snijeg, a u sjevernim područjima, kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina između 10 i 30 litara po metru kvadratnom. Prestanak padavina očekuje se od sredine dana, prvo u Krajini i postupno prema istoku zemlje. Vjetar slab, većinom sjevernog smjera. Prije podne u Hercegovini i istoku Bosne umjereno jako jugo. Temperatura zraka od 2 stupnja u Krajini do 10 stupnjeva na istoku zemlje, a na jugu od 10 do 14 stupnjeva.

Meteorolozi za sutra prognoziraju pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. Poslijepodne više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stupnjeva.

U petak na očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su i veoma obilne padavine. Očekivana količina padavina od 60 do 100 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, lokalno sa jakim udarima, južnog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stupnjeva.

Komentari

komentara