Magazin

Upao u apoteku, radnicu udario pištoljem i odnio 1.500 KM: ‘Na ovo me država natjerala!’

Napisao H. H.

Razbojništo je prijavljeno oko 18:10 sati, a patrola je postupila po prijavi i obavila uviđaj. Rad na identifikaciji i pronalasku razbojnika je u toku, kazali su u Operativnom centru MUP-a KS

Za sada nepoznati razbojnik upao je sinoć u apoteku koja se nalazi u sarajevskoj ulici Adema Buče na broju 70 u Buča Potoku i od radnica koje je zatekao odnio pazar od oko 1.500 KM, saznaje Faktor.

 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Faktor.ba, razbojništvo se dogodilo oko 18 sati. Maskirani muškarac je tada navodno ušao u skladište apoteke te je od radnica tražio da mu predaju sav novac od dnevnog pazara.

 

– Vi radite na toplom a ja nemam posla, na ovo me je država natjerala – rekao je radnicama razbojnik, a potom i pobjegao sa plijenom. Navodno je jednu od uposlenica udario pištoljem, te ju lakše povrijedio.

 

Maskirani muškarac je potom pobjegao u nepoznatom pravcu, a šokirane uposlenice su odmah pozvale policiju koja je izašla na mjesto događaja.

 

– Razbojništo je prijavljeno oko 18:10 sati, a patrola je postupila po prijavi i obavila uviđaj. Rad na identifikaciji i pronalasku razbojnika je u toku – kazali su u Operativnom centru MUP-a KS.

 

Faktor.ba

Komentari

komentara