Magazin

Emina i Robert starca drogirali, ubrizgali mu vazduh u venu i opljačkali: Par iz pakla smješten iza rešetaka

Napisao H. H.

Odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenim ubicama iz pakla, paru Emini Hall iz Bijeljine i Robertu Bačiću iz Šibenika, i to zbog sumnje da su prije pet dana u sarajevskom naselju Stup ubili Fazila Hrustića (77).

Potvrdio nam je ovo i Muhidin Kapo, advokat osumnjičenog Bačića

Mjeru je za osumnjičene Tužilaštvo KS zatražilo zbog same težine krivičnog djela, zapriječene kazne i načina učinjenja krivičnog djela, odnosno sredstva počinjenja, piše “Faktor“.

Bačiću se na teret stavljaju krivična djela ubistvo i napad na službenu osobu, dok se Hall sumnjiči za ubistvo iz koristoljublja i pomaganje. Pritvor im je predložen zbog opasnosti od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela te zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Tužiteljica je na jučerašnjem ročištu za pritvor kazala kako su osumnjičeni Fazila pozvali u svoj stan, smrvili tablete i usuli u vino i ponudili mu da popije. Potom su, kada je počeo da gubi svijest, na naročito brutalan način upotrebom medicinske šprice ubrizgali zrak u venu kako bi izazvali srčani udar. Zatim su ga prenijeli u njegov stan, položili u krevet i ostavili tako da se stekne utisak da je spavao, a potom opljačkali, izašli i zaključali vrata za sobom.

Razotkriveni su nakon što je Bačić napao policajca. Tom prilikom mu je oduzet pištolj koji je imao odobernje na ime Fazila Hrustića. Tako se klupko počelo odmotavati, a ubice su razotkrivene i uhvaćene.

Komentari

komentara