Magazin

OVO SU PORUKE KOJE JE MAMA DOBILA PRIJE NESTANKA ENISE (12): Otkrivaju nevjerovatnu stvar!

Napisao H. H.

Želi da mu Enisa rodi dijete, jer su mu sadašnje dvije žene nerotkinje?!

Sarajevska policija još traga za 12-godišnjom Enisom Bašić koja je nestala prije četiri dana, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), prenosi “Doznajemo“.

Nemamo nikakvih novih informacija. Potraga intenzivno traje“, kratko su naveli iz policije. Podsjetimo, Enisina majka Emira prijavila je policiji nestanak kćerke 17.11. oko 22:00 sata. Ona tvrdi kako je Enisu odveo muškarac koji je, navodno, od ranije dobro poznat policiji. Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Maloljetnica je posljednji put viđena u sarajevskoj ulici Logavina. Po nekim informacijama, dva dana nakon nestanka viđena je i u Kaknju…

Svi koji imaju bilo kakve informacije o Enisi mogu ih prijaviti najbližoj policijskoj stanici.

Emira Bašić, majka nestale dvanaestogodišnjakinje za “N1” je opisala šta se događalo u noći kada je njena kćerka nestala…

Petak, negdje oko pola 9 mi smo bili kući. Ja sam spremala stvari da idemo u Njemačku i rekla sam mojoj kćerki ‘ako Bog da sine još dva dana do Njemačke’, ponedjeljak u 8 sati“, izjavila je za “N1” majka nestale djevojčice.

U međuvremenu su, kako tvrdi, stigle poruke na kćerkin telefon. Nakon toga, navodi ona, muška i ženska osoba su došli ispred njene kuće i odvezli njenu 12-godišnju kćerku Enisu u autu.

Majka dodaje kako je nakon toga prijavila policiji sve šta se dogodilo, te kako je čovjek o kojem je govorila poznat policiji od ranije.

On je poznat u policiji, njima je poznat jako, da taj čovjek nije dobar ni ta žena“, navodi majka Emira.

– Odveli su dijete s automobilom. Ja sam tada skočila kao majka da odem u policiju, da prijavim sve šta se desilo. On je poznat jako policiji, da taj čovjek nije dobar ni ta žena, navodi Enisina majka, koja tvrdi kako je njena kćerka odvedena da bi stupila u brak s čovjekom koji ju je odveo. I to kao treća žena.

– Znači, taj čovjek ima dvije žene, a on bi želio da moju kćerku oženi sad, pošto su te dvije nerotkinje – navodi očajna majka, dodajući da njena kćerka nije spremna niti zna za taj brak.

Gospođa Emira je pokazala i poruke koje je prije nestanka kćerke dobila…

Poruke koje su upućene na majčin telefon – Doznajemo.com

Poruke koje su upućene na majčin telefon – Doznajemo.com

…danas mi je rekao da te pitam, ali kad je sve ispalo tako na brzinu. On bi joj dao ovaj stan gdje sam ja, a tebi bi pomogao da nađeš stan i da ostaneš ovdje. Pa ti vidi sa Enisom, ja bih voljela da ostanete. Nije ti ni ovo rješenje da te ljudi ovako ćuškaju. Vidi s njom, pa kad budete same popričajte…

…i ako se odlučite da hoćete, prekosutra je moj dan, ja ću izaći iz stana i prepustiti joj ga da dođete ovamo dok ne riješimo tebi stan, a ona ostaje ovdje a ti popakiraj sve stvari i s njima dođi ovamo. Mislim da se nećete pokajati ako odlučite da hoćete to prihvatiti, a Allah najbolje zna. Odoh sad spavati…

Komentari

komentara