Magazin

HOROSKOP DO 9. DECEMBRA 2017: Mars u znaku Vage donosi ljepotu, podsticaj i izazove

Napisao H. H.

Mars u znaku Vage budi nježnost, potrebu za finom estetikom i jake emocije, a evo šta nam još horoskop predviđa do 9. decembra…

U znaku Vage Mars je “u padu” pa je nemoguće da postigne svu svoju snagu, a ni hrabrost – barem ne u onom staromodnom, uvriježenom smislu. Ovaj Mars, skockan, fin, uglađen, namirisan, hrli u šoping centretroši novac na pažljivo odabrane odjevne predmete, hodočasti po salonima za uljepšavanje, a umjesto muške borbe mačem ili šakama, on se bori češljem ili makazama, jer Mars u Vagi je i slika frizera, piše “Uranovo dijete“.

Mars u Vagi nema snage, barem ne one sirove, ovnovske, nedostaje mu prodornosti, odlučnosti, akcije, inicijative, osim kada se pojavi neko lepši, mirisniji, uglađeniji, šarmantniji, omiljeniji; tada se javlja potreba da se konkurencija nadjača u estetskom smislu.

I eto, baš u takvim, estetskim i umetničkim sferama ovaj Mars jedino može postići maksimum, pa umjesto neustrašivog ratnika i odlučnog, hrabrog borca, postaje vrhunski plesač, strastveni muzičar, pjesnik oštrog pera ili šminker, model, fotograf, pjevač…

To mu je prirodno i lako, otvara mu vrata javnosti, što je njegova istinska potreba. Marsu u Vagi treba aplauz i priznanje za profinjen stil i dobar ukus, ma o čemu se radilo.

Natalna pozicija Marsa u znaku Vage donosi sliku borbe kroz ljubavne, ali i sve ostale odnose jer je Vaga je zadužena za odnos, pokazuje na koji način sarađujemo, koliko smo spremni na kompromise. U vezama nedostaje diplomatičnosti, taktičnosti, profinjenosti, ljubaznosti, a često se nižu slike impulsivnosti, preterane nametljivosti, kratkog fitilja, netaktičnosti, svađe, a ponekad i agresije koja ide iz slabosti ove pozicije. Akteri ovih scenarija su slabi (pasivno agresivni) muškarci i jake (otvoreno agresivne) žene.

Izazovi, sreća i ljubavni zanos

Brak ili ljubavna zajednica uslovljeni su borbom, jer vlasnik ovog Marsa neprestano izaziva, provocira, podstiče razne akcije, nema mira. Bitno je kretanje i pokretanje, akcija, građenje i rušenje, jer je to osnovna potreba Marsa. Sve se podnosi osim dosade, letargije, sporosti, mlakosti. A kad smo kod akcije i prvih koraka, nemojte računati da će ovaj Mars (muškarac, mladić) prvi učiniti neki konkretan potez, to ostavlja vama, drage djevojke i žene, tako da znate što vam je činiti – uloge su zamijenjene!

U sljedećih mjesec dana šepurenja kroz svoj opozitni znak, ovaj naricisoidni Mars nailaziće na razne izazove, ali i opasnosti koje će mu priuštiti dio ekipe iz univerzuma, a to su Uran i Pluton.

Sigurno je da će u ovom razdoblju biti mnogo borbe, prije svega na ljubavnom planu, ali i umjetničkom, diplomatskom, političkom i pravnom. Biće tu svega; svađa, prekida, ucjenjivanja, optuživanja, nemorala, ljubomore, rastava i to burnih, žestokih. Sve što je javno, sada je takođe na udaru Marsa, tako da svi oni čiji je posao povezan s javnošću, ali i ostali poslovi mogu očekivati neugodnost i borbe, ali i nove početke, entuzijazam, oduševljenje, sve što je povezano s Marsom. Trebat će nam samo nešto više vremena da se odlučimo na koju stranu da krenemo.

Mars vlada Ovnom i Škorpijom pa će ovaj aspekt najviše djelovati na njih i one kojima su Ovan i Škorpija podznak. Mars će djelovati izazovno, ali i podsticajno na Vage, Rakove, Jarčeve, Strijelce i Vodolije.

Komentari

komentara