Magazin

KONAČNO POZNAT KLJUČNI DETALJ NESREĆE: Rezultati obdukcije tijela čovjeka koji je završio pod Mercedesom Tonyja Cetinskog…

Napisao H. H.

Istraga oko smrti 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina zvanog Braco na kojeg je Mercedesom u petak 3. novembra oko 14 sati u rovinjskoj Pustoj ulici naletio poznati pjevač Tony Cetinski, i dalje je obavijena velom tajne.

Na brojne upite novinara pulsko tužiteljstvo reagiralo je saopštenjem u kojem je samo podsjetilo da su izvidi, a koji se po njihovu nalogu i dalje provode, tajni. No, kako se doznaje, obdukcijom, očevidom i vještačenjima definitivno je ustanovljeno da je Kevljanin ležao na kolniku u trenutku kad ga je Cetinski udario Mercedesom, a lijevim prednjim kotačem prešao mu je preko nadlaktice jedne ruke te prouzročio još neke podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni. Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovu Centru “Ivan Vučetić” u ponedjeljak su trebala biti završena neka toksikološka vještačenja i dostavljena tužiteljstvu, prenosi “Jutarnji“.

Nakon nesreće koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je čak zatražila i provjeru je li u trenutku nesreće Cetinski razgovarao i eventualno pisao SMS poruke odnosno sve relevantne podatke o prometu njegova mobitela koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi. Provjereni su i svi podaci je li unazad pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i “prometni dosje” vozača. Mercedes kojim je Cetinski pregazio 62-godišnjaka još je u krugu policije. Ibrahim Kevljanin na kojeg je naletio Cetinski pokopan je 9. novembra na rovinjskom groblju.

‘Vozio sam sporo’

Nakon nesreće pjevač je za “Gloriju” izjavio da se, iako je u šoku, poprilično dobro sjeća nesreće, no da mu nije jasno kako se sve to dogodilo jer je tom jako uskom ulicom prošao puno puta i zna kako je oštar jedan od zavoja u toj uličici.

– Morate pažljivo skretati pa gotovo i stati da biste uopće mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvozja automobila. Stao sam i izašao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa vidio. Pogledao sam drugi put, iz drugog ugla, i vidio ono što sam najmanje očekivao – čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje – ispričao je Cetinski. Jedino što je u tom trenutku htio je znati je li osoba ispod automobila živa i htio je napraviti sve samo da ga spasi.

– Nadao sam se da je živ. Uletio sam u frizeraj preko puta i vikao da zovu Hitnu i policiju. Zatim sam odjurio do prtljažnika i tražio dizalicu da podignem vozilo i oslobodim tijelo. Pokušavao sam učiniti nešto da spasim čovjeka, ali nisam uspio. Doktorica Hitne pomoći po dolasku je odmah konstatirala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj – rekao je pjevač za “Gloriju”.

Kako se doznaje, to odgovara njegovoj priči jer na vozilu nisu nađena oštećenja koja bi nastala da je Kevljanin stajao, a preko dijela njegova tijela prešao je samo prednji lijevi kotač i tijelo je bilo između prednjih i zadnjih kotača.

Tajna istraga

Tony Cetinski trenutno nije u Rovinju, a advokatica Gordana Grubeša koja ga zastupa još nije dobila nikakve relevantne podatke o navedenom slučaju. Pulsko općinsko državno odvjetništvo u petak je saopštilo kako “provodi potrebne izvide tokom kojih su izdani potrebni nalozi i bit će poduzete druge potrebne radnje u cilju utvrđenja svih okolnosti događaja odnosno smrtnog stradavanja 62-godišnjeg muškarca 3. novembra 2017. oko 14 sati u Rovinju”.

– S obzirom na to da je postupanje tokom izvida tajno, i da tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom, državno odvjetništvo ovim saopštenjem odgovara na zaprimljene upite novinara navodeći samo informaciju o toku izvida dok pojedinosti i rezultate svake pojedine radnje neće niti smije iznositi neovisno o interesu javnosti. Po okončanju postupanja i po donošenju meritorne državnoodvjetničke odluke vezano za na navedeni događaj, javnost će biti pravodobno obaviještena – navodi se u saopštenju tužiteljstva.

Komentari

komentara