Magazin

Toni Cetinski se oglasio povodom nesreće u Rovinju

Napisao H. H.

Pjevač Toni Cetinski se oglasio dan nakon nakon saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao stariji muškarac.

U saopćenju koje potpisuje Gordana Grubeša, advokatica Tonija Cetinskog, navodi se kako je pjevač “jučer oko 14 sati u Pustoj ulici u Rovinju, svojim osobnim automobilom naišao na tijelo 62-godišnjeg muškarca koji je u trenutku nailaska vozila ležao na ulici, a čije tijelo u trenutku skretanja gospodin Cetinski nije mogao vidjeti”.

Kako se dalje navodi, “nažalost, u medijima se odmah pojavila snimka sa YouTuba iz marta 2017. godine, za koju saobraćajni stručnjak Željko Marušić tvrdi da se radilo o “brutalnom ugrožavanju saobraćajne sigurnosti, što apsolutno nije tačno”, prenosi “Index“.

-Radi se o snimci nastaloj za potrebe emisije Star in the Car, koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontroliranim i sigurnosnim uvjetima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tokom jučerašnjeg dana, niti je s istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi – stoji u saopćenju.

Policajci su se na uviđaju uvjerili da oštrina krivine i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a kako se gospodin Toni Cetinski kretao oprezno, ovaj događaj predstavlja splet nesretnih i tragičnih okolnosti za porodicu pokojnika kao i za cijelu porodicu Cetinski. Tužan i shrvan ovim tragičnim događajem, gospodin Toni Cetinski izražava duboku sućut porodici pokojnika, te moli medije da ne prenose netačne i neprovjerene informacije kojima se prejudicira uzrok tragičnoga događaj u kojem se i sam našao, a kojima se nanosi šteta ne samo njemu i njegovoj porodice, već se direktno utječe i na ove teške i bolne dane za porodice pokojnika, zaključuje se u saopćenju.

Komentari

komentara