Magazin

TUKU MI KĆERKU U ŠKOLI, PLAŠIM SE DA JE NE SILUJU: Šokantna ispovijest člana Amadeus benda!

Napisao H. H.

Klavijaturista grupe “Amadeus bend“ Aleksandar Stanimirović tvrdi da njegovu desetogodišnju kćerku Vasku tuku drugari iz odjeljenja. Klavijaturista se pita da li maloljetnici treba da siluju njegovu nasljednicu da bi neko iz Osnovne škole “Braća Baruh“ na Dorćolu reagovao. U početku su je dječaci prozivali i vrijeđali, a onda su uslijedili fizički napadi i uništavanje njenih stvari.

– Kada mi se dijete prekjuče vratilo iz škole uplakano, pretučeno i sa pocijepanim rancem, odlučio sam da progovorim o nasilju koje trpi već duže vrijeme. Petorica iz njenog odjeljenja je maltretiraju i tuku. Čak ima i blaže podlive. Dijete mi s vremena na vrijeme dolazi u suzama i ja više neću to da tolerišem – započinje priču uznemireni Aca.

On kaže da je obavijestio školu o incidentima, ali da djeca nisu kažnjena.

– Pozvao sam njihovog razrednog stariješinu i objasnio mu šta se desilo, a on mi je na to rekao da je riječ o problematičnoj djeci, da nemaju rješenja za njih i da će dati sve od sebe da to reše sa direktorom škole. Zamolio me je da ne preduzimam ništa na svoju ruku. Ali ja se kao roditelj ženskog djeteta pitam šta će biti ako škola ne može da riješi problem sa tom djecom? Da li da očekujem da u sedmom ili osmom razredu moje dijete bude čak i silovano?! Strahujem da to može da se dogodi – priznaje Aca.

Vaskin razredni stariješina Raša Živković tvrdi da se ništa strašno ne događa među njegovim učenicima.

– Riječ je o njihovoj igri. Vaska je djevojčica koja voli da se igra i da se druži. Malo je specifična u tome, svima prilazi otvorenog srca. Tog dana je došlo do nesporazuma, ja sam pričao sa njima. Vaska ih je jurila, oni su htjeli da joj se osvete, pa su šutirali taj ranac. Uzeo sam izjave od tih dječaka, njih petorica su se javili da su šutirali ranac. Naša škola ne zataškava nasilje, mi ćemo svakako ispitati slučaj. Dječaci će biti sankcionisani, kupiće joj ranac. Dvojica su dobili ukore sa moje strane – rekao je Živković, dok direktor škole Dragomir Ivanović i ne zna da Vasku maltretiraju vršnjaci.

– Ne znam za taj slučaj, niko mi ništa nije rekao. Ja se najviše bavim time da dijete ne trpi bilo kakav pritisak i nasilje. Imamo tim koji brzo reaguje na takve stvari, ali nemam nju kao problem. Deca umiju da budu bezobrazna i drska, haos bi bio da mi ne reagujemo. Najvažniji je razgovor sa roditeljima te djece i prijava Centru za socijalni rad. Grupno kada krenu da napadaju, oni su kao hijene, možda sam grubo rekao, ali tako je. Spremni su da maltretiraju maltene do smrti, ako im se dozvoli – rekao je direktor, koji je obećao da će ispitati ovaj slučaj.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara