Magazin

BIO JE U KANDŽAMA DROGE: Preko lepka, do heroina, a ona su mu promijenili krv! Danas izgleda ovako

Napisao H. H.

Igor Pervić danas ima 49 godina, a početkom devedesetih je bio vjerovatno jedan od najzgodnijih mladih srpskih glumaca.

Dijete poznatog parabalerine Lidije Pilipenko i književnog kritičara Muharema Pervića, ra se počeo da bavi glumom a imao je i svoj bend ‘Duh Nibor’.

On je jedan od rijetkih umjetnika koji je javno priznao iskustva sa drogom, njegovi roditelji godinama su vodili bitku da se Igor iščupa iz kandži narkomanije.

– Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa osjetiti ako nekada ponovo uzmem drogu – ispričao je jednom Pervić.

– Mislim da ta iskrenost s moje strane nije bila pametna i ponekad žalim što sam o tome pričao – rekao je.

Počeo je s lepkom u 13. godini, a u ispovesti u emisiji /Crni biseri/, autora Vanje Bulića, ispričao je kako su mu roditelji saznali za porok. Majka i očuh su mu se pojavili na treningu košarke i Igorov drug Žika Patika im je rekao šta on radi. Dobio je šamar i od majke i od očuha. Posle toga su ga zaključali u sobu, oduzeli mu obuću i odeću. Pošto je živeo na prvom spratu, u pidžami se iskrao kroz prozor i bos u pola šest ujutru otišao na Kalemegdan. Tada je imao 14 godina. Mislio je da se više nikada neće vratiti kući, da će samo uzimati drogu, pomišljao je na samoubistvo da bi im naneo još više bola – pomiješana osjećanja u mladom čovjeku.
Igora, danas imate prilike da gledate u seriji “Santa Maria della Salute” u ulozi Miše Dimitrijević.

Komentari

komentara