Magazin

PRONAĐENA VARIKINA NA PRSTIMA I KRV NA LICU: Porodica ubijene pjevačice Marjanović platila forenzičare, otkriveni jezivi detalji!

Napisao A. K.

BEOGRAD – Porodica ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), čiji je leš nađen u aprilu 2016. u Borči, platila je advokata, kao i Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada, kako bi konačno saznali kako i gdje je ubijena pjevačica, a sve da bi se konačno pronašao ubica.

Naime, tokom istrage se navodno došlo do novih detalja – nađeni su tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu, nokti su joj bili isturpijani i premazani varikinom, a ubica je najvjerovatnije bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija tragala za Jelenom.

 

“Tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu nisu mogli da nastanu da je ubijena u kanalu na nasipu. Podatak da je na njenom licu bilo skorjele krvi govori puno o mjestu i načinu ubistva! Ovaj podatak će uskoro biti otkriven, u ovom trenutku je još preuranjeno da se takvi detalji iznose u javnost“, kaže izvor blizak istrazi i dodaje da se nazire rasplet misterioznog ubistva.

 

Kako Kurir saznaje, Krsmanovići su ovlastili advokata Predraga Savića u nadi da će se sa Jeleninog ubistva skinuti veo tajne.

 

Prema riječima našeg izvora upućenog u slučaj, Savić je prije nekoliko dana podnio Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijedlog za obavljanje istražnih radnji, koje mogu dovesti do razrješenja slučaja.

 

– Angažovani smo kao pravni zastupnici porodice Krsmanović. Analizirali smo predmet sa Centrom za forenzička istraživanja iz Novog Sada i predali ga nadležnom tužilaštvu. U ovoj fazi postupka to je sve što možemo da kažemo, pošto istraga traje – rekao je za Kurir advokat Predrag Savić.

 

Jedan od članova porodice Krsmanović potvrdio je oni žele da saznaju kako, gdje i kada je ubijena njihova rođaka.

 

– Nakon članka koji je izašao u Kuriru, a u kom je direktor Centra za forenzička istraživanja iznio svoje viđenje ubistva naše Jelene, odlučili smo da stupimo u kontakt s njima. Nismo bili zadovoljni brzinom istrage državnih organa, a pogotovo su nas boljele razne neistine koje su se pisale o našoj Jeci. Za nas su naročito bolne bile laži o njenom navodnom ubici – te čovjek sa štapom, pa kamiondžija i da ne nabrajam dalje – rekao je za Kurir član porodice Krsmanović (ime i prezime poznato redakciji).

 

Analiza tragova

 

Naš sagovornik ističe da su u razgovoru s direktorom Centra za forenzička istraživanja Nenadom Šipkom saznali da oni, na osnovu informacija kojima trenutno raspolažu, nisu u mogućnosti da urade potpunu rekonstrukciju ubistva, već djelimičnu, ali da se do nekih rezultata sigurno može doći.

 

– To je nama bilo prihvatljivo i razumno. Smatramo da je istina o ubistvu najvažnija i da je otkrivanje načina kako je ubijena u interesu porodica Marjanović i Krsmanović. Ova rekonstrukcija nije usmjerena ni protiv koga, već je samo analiza postojećih tragova koji su evidentirani – objasnili su članovi porodice.

(Kurir) 

Komentari

komentara