Magazin

Otkrivamo – U čemu su žene bolje od muškaraca?

Napisao admin

Između muškaraca i žena se oduvijek vodi hladni rat. Oba spola pokušavaju dokazati ko je pametniji, bolji i jači na svaki mogući način. Muškarci misle da su oni bolji od žena i obrnuto. Sigurno je da su muškarci bolji u nekim stvarima, a žene u drugim. Pa, da vidimo koje su to stvari koje žene mogu učiniti bolje od muškaraca.


Muškarac i žena (Foto: Cure.ba)

1. Čuvanje djece.

Žene su bolje kada je u pitanju odgoj i briga o djeci. Bilo da je u pitanju novorođenče ili odraslo dijete, žene znaju kako se nositi s njima. Muškarci s druge strane su slabiji u mijenjanju pelena, kupanju beba i slično.  

2. Strpljenje.

Većina muškaraca nema dosta strpljenja. Bilo da su to posao, dom ili privatni problemi, muškarci se lao iznerviraju. Žene s druge strane imaju puno više strpljenja da se bave određenim pitanjima.

3. Utjeha. 

Kada vam treba neko da vas utješi, nazovite ženu. Čak i muškarci vjeruju u ovo. To je jednostavno zato što su žene bolje u ovoj stvari. U odnosu na muškarce, žene nude veću udobnost. Dakle, ako želite da potražite utjehu, nazovite ženu.

4. Čišćenje. 

Muškarci se često smatraju neurednim kad gledamo njihove spavaće sobe, računar ili ormar. Oni nisu zainteresirani za čišćenje njihovog ormara ili kreveta. Ako pogledate čak i njihove zaslon na računaru,  on će biti prekriven mapama i datotekama.

5. Oprezniji vozači. 

Žene mogu biti loši vozači, ali one su sigurniji vozači. Muškarci su brzi vozači, dok žene voze sporo, pa su zbog toga manje skloni nesrećama.

6. Jačina. 

Kad žena dobije mali rez, ona zna kako izliječiti taj rez. Muškarci s druge strane se prepadnu i početi paničariti. Ako čovjek dobije blagu groznicu, on postaje slab i vezan za krevet.Žena dosta toga i odboluje, a da to niko nije ni znao. 

cure.ba

Komentari

komentara