Magazin

TRAGEDIJA KAKVU SRBIJA NE PAMTI: Starica saznala da je odgovorna za smrt blizanaca, pa odbijala da jede dok nije umrla!

Napisao A. K.

NIŠ – Zorica Petrović (74), u čijoj su kući drugog aprila poginuli osamnaestogodišnji blizanci Neda i Milan Pavlović, kada je eksplodirao plin, preminula je od griže savjesti. Kako tvrde njeni prijatelji, Zorica je nakon razgovora s policijom saznala da je ona odgovorna sa smrt dvoje djece, nakon čega je odbijala da jede sve dok nije umrla.

Zorica je živjela u prizemlju kuće u Ulici Milana Blagojevića 13, a na spratu je stanovala Ivana Cvetković, tetka nesrećne djece. Na dan tragedije, kada su se održavali predsjednički izbori, blizanci su s majkom Natašom došli kod tetke na ručak. Na nesreću, u stanu ispod izbila je stravična eksplozija usljed koje se srušio pod, pa su sve četvoro završili pod ruševinama.

 

Majka i tetka preživjele

 

Brat i sestra su poginuli, a Ivana i Nataša su pravim čudom preživjele nesreću. Povrede u vidu opekotina zadobila je i Zorica, koju su nakon liječenja njeni srodnici zbrinuli u domu za stare „Trem“ u Donjem Dušniku, gdje je ostala do smrti. Starica se potpuno oporavila od povreda koje je zadobila u nesreći i djelovalo je da je dobro.

 

– Međutim, sve se promijenilo kada je saslušana u policiji, jer je tek tada postala svjesna da je ona odgovorna za smrt dvoje djece. Počela je da odbija hranu i da govori: „Pustite me, hoću da umrem…“ Osoblje doma je činilo sve da je ubijedi da odustane od kobne odluke. Pozivani su njeni srodnici, koji su se takođe trudili da je odvrate od te namjere, ali je sve bilo uzalud. Pokušali su da je održe u životu davanjem infuzije, ali je ona čupala sonde iz tijela, bila je uporna da umre i to se na kraju desilo – priča jedan staričin blizak prijatelj i dodaje da je osoblje koje ju je zateklo mrtvu na njenoj natkasni pronašlo policijski izvještaj.

 

Porodica tragično nastradalih blizanaca nije bila u stanju da komentariše Zoričinu smrt.

 

– Pustite nas, ni sad nije ništa lakše Nedinim i Milanovim roditeljima. Oni još nisu sposobni da govore o nesreći – kazao je čovjek koji se predstavio kao stric blizanaca.

 

I komšija preminuo

 

Stanari Ulice Milana Blagojevića i dalje su pod utiskom nezapamćene tragedije.

 

– Strašno je pogledati u tu kuću, svi su se iz nje iselili jer nije bezbijedna za život. Čula sam za Zoričinu smrt, znala sam da će joj biti teško, ali nisam ni slutila da će i ona umrijeti. Mnogo smo potreseni, moj muž je ubrzo poslije nesreće takođe preminuo i njega je mnogo pogodilo to što se desilo – kazala je Zoričina komšinica.

 Kurir.rs

Komentari

komentara