Magazin

IZGUBIO SINA, KĆERKA SE DROGIRALA: Zadesile ga mnoge tragedije, a on i dalje pjeva!

Napisao H. H.

Već mnogo godina je na našoj estradi, a mnogi ne znaju šta je sve poznati pjevač preživio. Mišo Kovač je juče napunio 76 godina. On se pored glasa koji je specifičan i pjesama, istakao i svojim životom isprepletanim čudnim dešavanjima.

Prvo je želio da se bavi fudbalom, ali je kao mlad slušao nastupe poznatog trubadura i samim tim zavolio muziku. U vojsci JNA bio je dio muzičke sekcije i razvijao svoju ljubav prema muzici.

Nižu se uspjesi, festivali i pjesme koje postaju hitovi. U međuvremenu je Mišo postao i roditelj, ali njegova priča nije ni malo laka. Tragedija koja ga je zadesila u proljeće 1992, kada mu je pod nerazjašnjenim okolnostima stradao sin Edi, promijenila mu je život. To ga je zaustavilo u svemu, pa je nekoliko godina morao da se oporavlja. Da zlo bude veće, i njegova kćerka Ivana je vremenom postala narkomanski zavisnik, ali se vremenom izliječila od tog poroka.

I on sam je tri puta preživio smrt – 1971. kada je imao saobraćajnu nezgodu, 1999. kada je sebi pokušao da oduzme život i 2011. kada je imao srčani udar.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara